nieuws

Facultatieve
Sponsors

DELA stopt samenwerking met ‘cadeauaanbieders’

23 maart 2009

Eindhoven, 23 maart 2009 -Coöperatie DELA accepteert geen aanvragen meer van assurantiekantoren die consumenten door middel van grote cadeaus verleiden tot de aankoop van een uitvaartverzekering. Het gaat bijvoorbeeld om navigatiesystemen, spelcomputers of wasdrogers. DELA constateert dat de voorwaarden voor de consument ongunstig en vaak niet helder zijn.

‘Gratis’ groot cadeau

Martin de Jong, directeur Verkoop van DELA: “Met deze acties overtreden de ‘cadeauaanbieders’ geen wetten, maar voor DELA voelde dit niet goed. Consumenten denken bijna gratis een groot cadeau te ontvangen en nemen er dan maar een uitvaartverzekering bij. In de praktijk gaat het echter veelal om langdurige contracten. Bij voortijdige beëindiging van de verzekering moet de consument de misgelopen provisie terugbetalen aan de tussenpersoon én het cadeau alsnog zelf betalen. Zo willen wij niet werken.”


Kwaliteit en transparantie

DELA was in gesprek met enkele ‘cadeauaanbieders’. De Jong: “De gesprekken waren constructief, maar we vonden toch dat we hierover richting onze partners, overige tussenpersonen en de consument geen misverstanden moesten laten bestaan. Deze nieuwe maatregel is duidelijker en geeft een krachtiger signaal. DELA kiest voor kwaliteit en transparantie."


Passende waardering bij uitvaartverzekering

DELA is niet per definitie tegen het belonen van nieuwe of loyale klanten. De Jong: “Als ondernemende organisatie willen we nieuwe klanten en/of loyale klanten laten blijken dat we hun keuze voor DELA waarderen. Die waardering moet alleen wél passen bij een uitvaartverzekering en het belangrijkste bij dit soort acties is dat de voorwaarden gunstig en voor de consument helder zijn.“

Enkele maanden geleden heeft DELA reeds aangekondigd nog uitsluitend te willen samenwerken met assurantiekantoren die kwalitatieve adviesrelaties met consumenten centraal stellen.


Over DELA

Ruim 100 vestigingen, zo’n 1.000 medewerkers en 3 miljoen verzekerden maken coöperatie (zonder winstoogmerk) Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al 70 jaar tegen een eerlijke prijs met repatriëring, opvang, begrafenis, crematie, nazorg en financiële diensten op deze terreinen. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA heeft het Keurmerk Uitvaartwezen. Sinds 2006 is DELA hoofdsponsor van het Nationaal Dames Volleybalteam.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >