nieuws

Facultatieve
Sponsors

Na DELA biedt ook Monuta opzegdienst voor nabestaanden

Administratie na overlijden stuk eenvoudiger

25 juli 2007

Net na het overlijden van een dierbare moet er van alles worden geregeld. Ook op administratief gebied. Dit blijkt in de praktijk een tijdrovende zaak. Nabestaanden laten veel geld liggen bij het opzeggen van allerlei diensten. Dit blijkt uit onderzoek van Monuta Uitvaartzorg en –verzekeringen. Monuta introduceert een online Opzegdienst. Deze dienst meldt het overlijden in één keer bij meer dan 1.000 instanties.

Net na een overlijden moet er van alles geregeld worden. Abonnementen moeten opgezegd worden of overgezet op naam van de partner. Dit geldt ook voor deelname aan bijvoorbeeld loterijen. Ook banken worden niet automatisch op de hoogte gebracht van een overlijden. Dat moeten de nabestaanden doen. Een belangrijke stap. Als de bank bijvoorbeeld geen bericht krijgt, blijven automatische overschrijvingen gewoon doorlopen. Monuta uitvaartverzorgers merken regelmatig dat de informatie die nodig is om dit soort wijzigingen uit te voeren lastig te vinden is.

De emotionele aandacht voor het verlies komt in de knel door de noodzakelijke aandacht voor administratieve aangelegenheden. Met de online Opzegdienst neemt Monuta een groot deel van deze administratieve rompslomp weg. Via een paar eenvoudige stappen kan het overlijden worden doorgegeven aan meer dan 1.000 instanties. Dit zijn bijvoorbeeld banken, verzekeraars, elektriciteitsmaatschappijen, kranten en postorderbedrijven. Met al deze bedrijven is afgesproken welke informatie zij nodig hebben om het overlijden zo snel mogelijk in hun systemen te kunnen verwerken. Deze gegevens krijgen zij automatisch toegestuurd.

Nabestaanden laten veel geld liggen bij het opzeggen van allerlei diensten. Vaak hebben ze bijvoorbeeld recht op teruggave van abonnementsgeld van een krant of tijdschrift. Uit onderzoek blijkt dat negen van de tien nabestaanden hier niet om vraagt. De Opzegdienst dient automatisch een verzoek tot restitutie in. De Opzegdienst kost voor relaties van Monuta eenmalig EUR 39,- en is aan te vragen via monuta.nl/opzegdienst.

Monuta (www.monuta.nl) heeft al meer dan 80 jaar ervaring in het regelen en verzorgen van uitvaarten volgens de meest uiteenlopende, persoonlijke wensen. Dankzij een landelijk netwerk van uitvaartcentra en betrokken medewerkers die ruimte geven voor eigen ideeën rondom de uitvaart is elke uitvaart bij Monuta in vertrouwde handen. Monuta uitvaartverzekeringen worden verkocht via meer dan 2.700 onafhankelijke tussenpersonen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >