nieuws

Facultatieve
Sponsors

DELA biedt nabestaanden 'Opzegdienst'

Nieuw onderdeel binnen nazorgdienstverlening

12 juli 2007

Het opzeggen van abonnementen of het stopzetten van lidmaatschappen na een overlijden; vanaf maandag heeft uitvaartorganisatie DELA voor dergelijke zaken een speciale Opzegdienst. DELA neemt hiermee nabestaanden verschillende administratieve taken uit handen.

Via Opzegdienst worden lidmaatschappen en abonnementen van de overledene opgezegd of overgezet op naam van een nabestaande. Daarnaast vraagt Opzegdienst restituties van reeds betaalde abonnements- of lidmaatschapsgelden aan.
Martin Kersbergen van DELA: “Na de uitvaart stuiten nabestaanden op allerlei zaken die geregeld moeten worden. Dit, terwijl je hoofd er op zo’n moment natuurlijk niet naar staat. Ook is het vaak onduidelijk wat er geregeld moet worden. Het opzeggen van abonnementen en lidmaatschappen is dan misschien het laatste waar je aan denkt, maar het moet wel gebeuren. Met Opzegdienst willen wij mensen, die zich in een moeilijke periode in hun leven bevinden, zorg uit handen nemen.”

Onderdeel van nazorgdienstverlening
Iedereen die bij DELA een uitvaart heeft laten verzorgen kan daarna met korting gebruik maken van Opzegdienst. Opzegdienst is een onderdeel van nazorgdienstverlening. Met nazorg brengt een nazorgconsulent in kaart wat er allemaal moet gebeuren na een overlijden. “Het is iemand die een luisterend oor biedt en de weg weet in het doolhof van administratieve, financiële en juridische zaken. Samen met de nabestaanden wordt gekeken wie welke zaken gaat regelen. Als het nodig is, kan de nazorgconsulent ook specialisten inschakelen zoals een notaris, belastingadviseur of rouwtherapeut. DELA helpt hiermee nabestaanden de draad van het leven weer zo snel mogelijk op te pakken”, aldus Kersbergen.

Vanaf maandag kunnen mensen via DELA van Opzegdienst gebruikmaken.

Over DELA
Ruim 100 vestigingen, zo’n 1.000 medewerkers en 3 miljoen verzekerden maken de coöperatieve ledenorganisatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al 70 jaar tegen een eerlijke prijs met repatriëring, opvang, begrafenis, crematie, nazorg en financiële diensten op deze terreinen. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA heeft het Keurmerk Uitvaartwezen en na een recent vergelijkend onderzoek van de Consumentenbond kwam de Natura uitvaartverzekering van DELA als beste uit de bus. Sinds 2006 is DELA hoofdsponsor van het Nationaal Dames Volleybalteam.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >