nieuws

Facultatieve
Sponsors

Ritueelbegeleider 2007: Gijsje Teunissen-Sewcz

2 juli 2007


Amersfoort, 2 juli 2007

Op 30 juni 2007 vond in Amersfoort de jaarlijkse landelijke ontmoetingsdag van ritueelbegeleiders, die hun opleiding bij Het Moment hebben gevolgd, plaats. Tijdens deze dag is Gijsje Teunissen-Sewcs uit Egmond aan de Hoef uitgeroepen tot ritueelbegeleider van 2007. Sinds 5 jaar leidt Het Moment ritueelbegeleiders op voor de inhoudelijke kant van de uitvaart.

De inhoudelijke kant van het afscheid wordt vormgegeven met symbolen en rituelen. Een persoonlijke manier van afscheid nemen blijkt een goede manier te zijn om een verlies, waar nabestaanden mee worden geconfronteerd, te verwerken. De professionals worden getraind als coach om de nabestaanden te begeleiden bij het afscheid nemen van hun dierbare.

Gijsje Teunissen heeft met haar bedrijf Charon Uitvaartbegeleiding laten zien hoe vorm te geven aan een goede, warme afscheidsviering. Zij is zeer betrokken en heeft een grote liefde voor het vak. Zij is in staat mensen te enthousiasmeren voor het vak ritueelbegeleider en werkt stimulerend en motiverend. Onlangs was zij de grote organisator van de Uitvaartbeurs Nieuwe Stijl in de Grote Kerk in Alkmaar. Daarnaast is zij op vele gebieden actief en heeft een brede kijk op de uitvaartwereld. Gijsje Teunissen ontving een broche, een oorkonde en een enveloppe met inhoud.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >