nieuws

Facultatieve
Sponsors

Domcafé: Rouwen en Trouwen, hoe doe je dat?

Donderdag 19 januari, 17.00 tot 19.00 uur, theehuis Domkerk

16 januari 2006

Hoe vier je je trouwdag als je wel een mooi moment wilt, maar geen kerkdienst? Hoe kun je op een persoonlijke manier afscheid van je geliefden nemen? In het Domcafé van januari zullen een specialist in rituelen bij uitvaarten en iemand die huwelijksdiensten op maat verzorgt vertellen over nieuwe vormen van vieren en gedenken op belangrijke momenten in het leven.

De gasten in dit Domcafé zijn Ton Overtoom en Annemieke Romeijn. Ton Overtoom is één van de initiatiefnemers van Het Moment, een opleiding tot ritueelbegeleider bij uitvaarten. Hij zal vertellen over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van afscheid nemen. Annemieke Romeijn , die met Corpus Callosum creatieve ceremonies bij huwelijken verzorgt zal vertellen hoe een huwelijksritueel iets heel persoonlijks kan zijn. Na een statement van vijf minuten worden de beide sprekers een half uur ondervraagd door Hennie Burggraaff, programmamaakster bij de NCRV-radio. Vragen die aan de orde kunnen komen zijn: waar komen de nieuwe rituelen vandaan? Kunnen de op maat gemaakte ceremonies wel rituelen genoemd worden? Kan de kerkelijke traditie iets van dit soort ceremonies leren? Na een korte pauze is er ruim gelegenheid voor het publiek om in gesprek te gaan met de sprekers.

Dit is het derde van een serie gesprekken over actuele thema’s met een levensbeschouwelijk of religieus aspect. Iedere derde donderdag van de maand, van 17.00 tot 19.00 uur in het theehuis van de Domkerk. Het Domcafé is gratis toegankelijk.

Nadere informatie
Het Domcafé vindt plaats in de Domkerk, ingang Domstraat. Postadres: Achter de Dom 1, 3512 JN Utrecht. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Desiree Berendsen 06-407 61 941, desiree.berendsen@domkerk.nl.www.domkerk.nl

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE