nieuws

Facultatieve
Sponsors

“De Lelie” Uitvaartverzorging houdt tweede open dag

25 januari 2006


Een afscheid moet persoonlijk en uniek zijn. Veel mensen weten niet wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot een uitvaart doordat ze het onderwerp mijden. Door op 12 februari 2006 de deuren van haar uitvaarthuis aan de Kwekerstraat 1a te Lobith wederom te openen voor de inwoners van de gemeente Rijnwaarden wil “De Lelie” Uitvaartverzorging dit taboe doorbreken.

Het komt weinig voor dat een uitvaartonderneming een open dag organiseert. De eerste open dag in november 2005 trok ruim 350 bezoekers. Daarmee mag “De Lelie” Uitvaartverzorging suggereren dat haar visie en instelling een succes is. De geluiden vanuit het publiek en vanuit de nabestaanden zijn uitermate positief. “De sfeer is neutraal en warm, niet zo doods als in een ander rouwcentrum” aldus de bezoekers. Juist door deze sfeer vinden nabestaanden het niet vervelend om nog eens langs te gaan in het uitvaarthuis voor een kopje koffie en een praatje. Dit is ook voor de medewerkers van “De Lelie” Uitvaartverzorging prettig omdat zij vanaf het moment van een overlijden een band met de nabestaanden proberen op te bouwen. “Op die manier is het mogelijk om de nabestaanden intensief te begeleiden, niet alleen tijdens de dagen van het overlijden, maar vooral ook daarna” zegt Marc Stift. Na de open dag heeft “De Lelie” Uitvaartverzorging veel vragen gekregen over een tweede open dag omdat mensen die eerste niet durfden nu toch wel graag een kijkje willen komen nemen.

Niet alleen is “De Lelie” Uitvaartverzorging de eerste die in haar regio haar deuren opent voor het publiek, zij zijn ook de eerste in haar regio die met een dergelijke persoonlijke benadering de nabestaanden begeleiden. “Veel mensen denken daardoor dat er een behoorlijke kostenpost ontstaat voor de uitvaart, dit terwijl wij juist met lagere tarieven werken dan onze collega’s” aldus Stift. Hierdoor ontstaan meer mogelijkheden en hebben nabestaanden de gelegenheid om hun persoonlijke wensen extra te benadrukken door bijvoorbeeld toch te kiezen voor die net iets luxere uitvaartkist of bijvoorbeeld een koets met paarden in plaats van een rouwauto.

Op 12 februari 2006 opent “De Lelie” Uitvaartverzorging van 12.00 uur tot 17. 00 uur haar deuren. De verwachting is dat er wederom veel mensen een kijkje komen nemen en een kopje koffie komen drinken. “Laten we samen er voor zorgen dat ook de tweede open dag voor veel mensen een gezellige middag wordt waarin kan worden gelachen en gehuild” aldus Stift. “De Lelie” Uitvaartverzorging nodigt iedereen in haar werkgebied gemeente Rijnwaarden op om een kijkje te komen nemen. Iedereen is welkom, daarbij maakt het niet of iemand en waar iemand verzekerd is.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE