nieuws

Facultatieve
Sponsors

Lezing over ‘vertrouwen op jezelf’ in Yarden Crematorium Rotterdam

ROUWVERWERKING NA EEN OVERLIJDEN

11 januari 2006


Op donderdag 26 januari 2006 houdt pastor Marinus van den Berg een lezing over ‘rouwverwerking na een overlijden’ in Yarden Crematorium Rotterdam aan de Maeterlinckweg 101 in Rotterdam. De lezing duurt van 20.00 tot 21.30 uur. Omgaan met je rouw na een verlies verschilt sterk van persoon tot persoon. Velen voelen zich onzeker of vragen zich af: is dit wel normaal? Dat is niet alleen het gevolg van onbekendheid met deze levenservaring maar ook het gevolg van misverstanden. Buitenstaanders ‘weten’ vaak precies wat je wel en niet moet doen, terwijl je zelf nog aan het zoeken bent. Misverstanden over rouwen, jezelf opnieuw uitvinden en leren vertrouwen op jezelf zijn de rode draden van de lezing. De lezing draagt een verhalend karakter, gebaseerd op de dagelijkse ervaring.

Betrokken
Marinus van den Berg is pastor in Verpleeghuis Antonius-IJsselmonde in Rotterdam en docent Leerhuizen Palliatieve Zorg. Hij schreef veel goed ontvangen boeken over verlieservaringen en rouwverwerking. Voor hij verpleeghuispastor was, werkte hij als pastoraal vormingswerker voor gezondheids- en welzijnszorg in het dekenaat Almelo. Bekende titels van hem zijn onder meer Voor de laatste tijd. Samen werken aan een goede dood, Betrokken zorg, Voor bij het einde en Warme zorg, warme woorden. Al meer dan 25 jaar is Van den Berg betrokken bij de activiteiten van de Vereniging Ouders van een Overleden Kind (VOOK).

Kennismaken
Teamleider Jans Springer: ‘We proberen het thema dood en uitvaart altijd vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. Met dit initiatief wil het crematorium belangstellenden op een toegankelijke wijze kennis laten maken met het thema dood.’
Yarden Crematorium Rotterdam is vanaf 19.30 uur geopend en ontvangt met koffie en thee. De toegang is vrij, reserveren is noodzakelijk: telefoon 010 480 3344.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE