nieuws

Facultatieve
Sponsors

Asverstrooiing in Amerika neemt grote vlucht, letterlijk!

27 januari 2006


Asverstrooiing zal in Amerika een steeds grotere vlucht nemen. Althans, als het aan Jeff Staab, uitvaartondernemer in de staat Vermont, ligt. Jeff heeft een nieuw gedenkconcept ontwikkeld met de introductie van een nieuw soort urn: "Birdhouse Memorial Urns". Dit nieuwe concept moet inspelen op de groeiende populariteit van crematie en de daarop volgende asverstrooiing.

Recente cijfers van de Amerikaanse uitvaartindustrie laten namelijk zien dat 30% van alle Amerikanen kiest voor crematie. Volgens Jeff Staab kiest 35% vervolgens voor verstrooiing van de as.

"Birdhouse Memorial Urns" zijn urnen gemaakt om as in te bewaren, zoals alle urnen, maar vervolgens kunnen ze eenvoudig worden geopend om de as over de grond te verstrooien. De lege urn kan vervolgens dienst doen als vogelhuisje. In de uitvaartbranche staan dit type urnen bekend als strooiurnen. De in water oplosbare urn van Aqua Omega is daar ook een voorbeeld van.

Het verkopen van urnen aan families is altijd een 'uitdaging' geweest, aldus Staab met Amerikaanse optimisme. "Wat moeten we in godsnaam met een urn na een verstrooiing" is een van de argumenten die de bloeiende handel in urnen volgens Staab in de weg staat. De vogelhuis urn is nu het antwoord op die vraag. Bijkomend voordeel is dat er nu ook een gedenkplek ontstaat, iets dat altijd moeilijk was met asverstrooiingen. Meer infomatie, zie Cremation Solutions.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE