nieuws

Facultatieve
Sponsors

Na Emile Ratelband ook Peter R. de Vries actief in de uitvaartbranche

Van Den Haag naar Uitvaartland

9 januari 2006


De Vries is samen met zijn vrouw Jacqueline een productiebedrijfje begonnen dat herdenkingsfilmpjes over overledenen maakt: Life On Tape. Het is de bedoeling dat de memorials op uitvaartplechtigheden worden vertoond, gemonteerd op de lievelingsmuziek van de overledene. Het gaat om professioneel gemaakte filmpjes, waarvoor de nabestaanden het basismateriaal aanleveren in de vorm van foto's, video's, documenten , diploma's etc.

De Vries: 'Ik ben beroepshalve vaak op begrafenissen geweest. Dikwijls zie je dan een foto van de overledene op de kist staan. Maar vandaag de dag kun je natuurlijk veel meer. Samen met mijn vrouw had ik het er over dat het mooier is als op zo'n plechtigheid een korte film van iemands leven is te zien, gemonteerd op prachtige muziek. Zo is het idee voor Life On Tape ontstaan. Jacqueline heeft de dagelijkse leiding en ik denk mee. We hebben een paar voorbeelden gemaakt en iedereen die ze gezien heeft is erg onder de indruk'.

Met DELA, de grootste uitvaartverzorger van Nederland, is er inmiddels een vorm van samenwerking opgezet. Maar in principe kan iedereen een dergelijke film rechtstreeks bij Life On Tape bestellen. Peter: 'Onze kracht is dat we binnen 36 uur zo'n memorial kunnen aanleveren, gemaakt door de beste mensen van Hilversum. Zo'n filmpje is niet alleen op de plechtigheid zelf heel indrukwekkend, maar natuurlijk ook mooi om achteraf op DVD aan alle aanwezigen toe te sturen, zodat in ieder geval de herinnering aan de overledene levend blijftÂ…'. Zie voor meer informatie: www.lifeontape.nl

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE