nieuws

Facultatieve
Sponsors

Pastor Lijesen: ‘Houd de doden levend’

Drukte bij 14 mei-herdenking Yarden Crematorium Rotterdam

18 mei 2005


Op zaterdagmiddag 14 mei 2005 heeft in Yarden Crematorium Rotterdam, Maeterlinckweg 101 te Rotterdam (-Zuid), voor de zevende keer een algemene herdenking plaatsgevonden. Centraal stond het gezamenlijk delen van verdriet.

Het programma stond onder leiding van pastor Rob Lijesen van Pastorie de Emmaüsgangers. Tijdens zijn inleiding stelde Lijesen ‘dat je de doden levend moet houden door de naam te noemen en door het noemen van die naam een leven in herinnering te roepen.’ Lijesen putte hierbij ook uit zijn herinneringen aan zijn bezoek aan voormalig concentratiekamp Bergen Belsen.
Vervolgens las hij tijdens de herdenkingsceremonie 130 namen op van overledenen die door nabestaanden vooraf waren opgegeven. Tijdens het oplezen van de namen werden symbolisch kaarsen aangestoken. Oud loco-burgemeester Henk van der Pols ging tijdens zijn voordracht in op het thema 60 jaar bevrijding.
Bij het herdenkingsmonument op het terrein van het crematorium sprak pastor Lijesen het woord van troost uit. Afsluitend vond een kranslegging en defilé plaats. Vele belangstellenden legden bloemen bij het monument. Zo’n 450 mensen - waaronder ook oorlogsveteranen en oud-verzetsstrijders - namen deel aan de herdenking. 14 mei is de dag van het Duitse bombardement op Rotterdam van 1940.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >