Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Themadag Biodiversiteit op begraafplaatsen

12 oktober, 10.00-16.00 uur, Uitvaartcentrum Kranenburg in Zwolle

donderdag 19 september 2023

Op donderdag 12 oktober organiseert de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen een themadag over Biodiversiteit op begraafplaatsen. In 2019 en 2020 organiseerde de LOB twee succesvolle studiedagen over Ecologisch groenbeheer. Sindsdien staat biodiversiteit hoog op de LOB-agenda. In het vakblad De Begraafplaats zijn in de afgelopen jaren diverse artikelen verschenen over dit onderwerp. En binnen de LOB heeft een werkgroep zich met de ontwikkeling van biodiversiteit op begraafplaatsen beziggehouden.

Op deze themadag wordt onder andere de nieuwe LOB-handleiding Biodiversiteit op begraafplaatsen gepresenteerd. De handleiding is tot stand gekomen in samenwerking met Ada Wille (landschapsarchitect met specialisatie begraafplaatsen), Gerhard Guliker (docent IPC Groene Ruimte), Eward Timmerman (Stichting Terebinth en Stichting Landschapsbeheer Gelderland) en Igle Weidenaar (LOB).

Voor beheerders, houders en bestuurders, teamleiders en medewerkers van gemeentelijke en bijzondere begraafplaatsen. Ook niet-leden van de LOB zijn welkom. De kosten bedragen €50,00 voor LOB-leden en €75,00 voor niet LOB-leden.
Meer informatie over deze themadag is te vinden op www.begraafplaats.nl/themadag-biodiversiteit. Belangstellenden kunnen zich via de website aanmelden voor deze dag.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder