nieuws

Facultatieve
Sponsors

Veel belangstelling open dag Resomatorium Ommeren

2 september 2023


Foto: Peter van Schaik uitvaartfotografie - 't Vijfde Seizoen, uitvaartcentrum en resomatorium

Vanuit het hele land zijn collega’s uit de uitvaartbranche naar de open dagen gekomen van het nieuwe resomatorium in Ommeren. Erik van Zoest en zijn team mochten ook vele consumenten uit de regio begroeten in het prachtige nieuwe uitvaartcentrum met resomator. Het is voor het publiek de eerste keer dat ze een werkende resomator van dichtbij kunnen bekijken in Nederland.

Het publiek kon vrijdag 1 en zaterdag 2 september een rondleiding krijgen door het resomatorium. De belangstelling was zeer groot en alle zalen van het uitvaartcentrum waren dan ook druk bezet. Afgelopen vrijdag alleen al kwamen er meer dan 2.000 mensen naar de open dag van resomatorium.


Foto: Peter van Schaik uitvaartfotografie - Uitvinder Sandy Sullivan geeft uitleg

De trotse eigenaar, Erik van Zoest, gaf de belangstellenden uitleg over de resomator, hoe het resomatieproces werkt en waarom dit duurzamer is dan andere vormen van lijkbezorging. Dat deed hij samen met Uitvinder Sandy Sullivan uit Scholtland. Sullivan is de bedenker van de resomator. Mensen wilden uiteraard ook graag weten hoe lang een resomatie duurt. Dat zal tussen de 2,5 en 3 uur duren per overledene.


Techniek resomator

't Vijfde Seizoen, uitvaartcentrum en resomatorium is vanaf nu in gebruik, alleen zal de resomator voorlopig nog niet worden gebruikt. Dat kan pas wanneer resomeren wordt opgenomen in de nieuwe uitvaartwet ..


Eigenaar Erik van Zoest


Binnenkant resomatorVincent van Leest ambassadeur NL/BE Resomation Ltd.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >