nieuws

Facultatieve
Sponsors

Oud-directeur Rusthof moet getuigen

27 juli 2023


Wilco Plaggenborg, oud-directeur van CBA-Amersfoort, moet meewerken aan een getuigenverhoor. De rechtbank in Utrecht heeft dat besloten. Het verhoor gaat over de seance die op 11 september 2021 werd gehouden op begraafplaats Rusthof in Amersfoort.

Nabestaanden van kinderen die zijn begraven op Rusthof hadden de rechter verzocht om een aantal mensen te verhoren, naast de oud-directeur gaat het om een oud-ambtenaar en zes deelnemers van de seance. De oud-ambtenaar moet van de rechter ook meewerken, maar de zes deelnemers van de seance niet. Voor de nabestaanden is dat teleurstellend, want zij willen juist deze mensen verantwoordelijk stellen voor de schade die ze hebben geleden, dat meldt RTV Utrecht.

De oud-directeur gaf de groep toestemming voor de seance, op voorwaarde dat ze onder begeleiden op de paden bleven en niet bij graven zouden komen. Maar de groep splitste zich op en hield zich niet aan de gemaakte afspraken. Doordat een van de deelnemers opnames maakte van wat er gebeurde kwam de zaak uiteindelijk aan het licht. De deelnemer verloor de camera namelijk op de begraafplaats en zo ontdekte een nabestaande wat er was gebeurd op de begraafplaats.

Hart van Nederland sprak met een van de gedupeerde nabestaanden die zijn verhaal doet in een video die te zien is op de website van Hart van Nederland.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Utrecht op www.uitvaart-utrecht.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >