KOSTEN VAN EEN UITVAART

Kosten van een uitvaart

Uitvaartkosten liggen gevoelig. Maar u hoeft zich niet minder kritisch te gedragen wanneer het om uitvaartproducten gaat. Vraag u zelf af of het echt allemaal nodig is, wat de uitvaartondernemer aanbiedt. En betaal niet meer dan nodig is.


Wat kost een uitvaart?

Wat kost een begrafenis? Wat kost een crematie?

 

Goedkoop een uitvaart regelen

Wat kosten de eenvoudigste uitvaarten?

 

Een uitvaart zonder uitvaartondernemer

Een uitvaart geheel zelf regelen

 
Facultatieve Dela Yarden
Sponsors

KEURMERK UITVAARTZORG

Keurmerk Uitvaartzorg

Een uitvaart is een emotionele gebeurtenis. Wanneer u een begrafenis of crematie moet laten verzorgen, wilt u dat dit goed gebeurt. Vraag daarom bij het kiezen van een uitvaartondernemer altijd eerst of deze over het Keurmerk Uitvaartzorg beschikt. Dan weet u zeker dat u kiest voor kwaliteit. Het is de eerste check voor de laatste reis.


Deskundig en betrouwbaar

Het Keurmerk Uitvaartzorg helpt u bij het kiezen van een uitvaartonderneming die kwaliteit biedt. Ondernemers met het Keurmerk zijn gegarandeerd deskundig, betrouwbaar en transparant. Steeds meer uitvaartondernemers beschikken over het Keurmerk; in totaal verzorgen zij nu al 85% van alle uitvaarten in Nederland. Jaarlijks toetst een onafhankelijke instelling of zij nog aan de hoge kwaliteitseisen voldoen.

 

De 6 zekerheden

De zes zekerheden van het Keurmerk Uitvaartzorg bieden u als nabestaande duidelijkheid over de kwaliteit van uw uitvaartonderneming. U kunt erop vertrouwen dat de dienstverlening van alle keurmerkhouders aan deze zes eisen voldoet. Jaarlijks toetst een onafhankelijke instelling of zij nog aan deze hoge kwaliteitseisen voldoen.

 

Gecertificeerde uitvaartondernemers

Het Keurmerk biedt nabestaanden houvast bij het kiezen van een uitvaartondernemer. Bij het organiseren van een begrafenis of crematie zijn kwaliteit, betrouwbaarheid en transparantie van groot belang.

 

WERK EN OPLEIDING

Werk en opleiding

Van stervensbegeleider tot grafsteenbewerker. In veel beroepen kun je mensen rond een overlijden ondersteunen. Het aantal specialismen breidt zich steeds uit. Voor een aantal van de beroepen rond de dood zijn opleidingen ontwikkeld.


Uitvaartondernemer en uitvaartverzorger

Uitvaartondernemer is een vrij beroep, net als de meeste andere beroepen rond het levenseinde. Wie wil werken bij een uitvaartbedrijf wordt intern opgeleid en/of kan een opleiding tot uitvaartverzorger volgen bij verschillende uitvaartopleidingen in Nederland. Hieronder een overzicht van de opleidingen die er zijn in Nederland.

 

Overledenenzorg

Overledenenzorg, de zorg voor het dode lichaam, was vroeger onderdeel van de taken van uitvaartverzorgers en verpleegkundigen. De laatste jaren wordt het steeds meer een apart beroep dat wordt uitgeoefend door specialisten in postmortale zorg.

 

Thanatopraxie

Sinds 2010 is thanatopraxie in Nederland toegestaan. Het gaat om een lichte vorm van balseming die het lichaam een dag of tien conserveert. Het proces van ontbinding wordt vertraagd waardoor het lichaam langer mooi blijft.

 

INTERNATIONAAL VERVOER

Internationaal vervoer

Bij overlijden in het buitenland krijg je als nabestaande bij de uitvaart te maken met procedures en voorwaarden die ingewikkelder zijn dan gewoonlijk. Het is belangrijk deze te kennen, zodat je toch invloed kunt uitoefenen.


Vanuit het buitenland

Internationaal transport van overledenen vanuit het buitenland naar Nederland

 

Vanuit Nederland

Internationaal transport van overledenen vanuit Nederland