Uitgelicht


KOSTEN VAN EEN UITVAART

Kosten van een uitvaart

Uitvaartkosten liggen gevoelig. Maar u hoeft zich niet minder kritisch te gedragen wanneer het om uitvaartproducten gaat. Vraag u zelf af of het echt allemaal nodig is, wat de uitvaartondernemer aanbiedt. En betaal niet meer dan nodig is.


Wat kost een uitvaart?

Wat kost een begrafenis? Wat kost een crematie?

 

Goedkoop een uitvaart regelen

Wat kosten de eenvoudigste uitvaarten?

 

Een uitvaart zonder uitvaartondernemer

Een uitvaart geheel zelf regelen

 
Facultatieve
Sponsors

UITVAART REGELEN

Uitvaart regelen

Wat moet je doen als je de uitvaart van een overleden dierbare moet regelen? Na het overlijden van een dierbare moeten er in heel korte tijd veel zaken worden geregeld. En dat op een moment dat je bent overvallen door emoties. In dit artikel hebben we de eerste zaken die geregeld moeten worden op een rij op een rij gezet.


Voorbereiding op de uitvaart

Als u het overlijden van een dierbare ziet aankomen, kunt u zich daar op voorbereiden. Dit voorkomt dat u overvallen wordt op het moment dat het overlijden echt plaatsvindt.

 

Overlijden melden

Wil je direct contact met de uitvaartondernemer? Bel dan met de dienstdoende uitvaartondernemer op nummer 088 – 848 82 27
(dag en nacht bereikbaar).

 

Uitvaart regelen

Wanneer de huisarts of de behandelend arts in het ziekenhuis de verklaring van overlijden heeft opgesteld kan je de uitvaart gaan regelen. De ervaren uitvaartverzorgers van Topuitvaarten kunnen de uitvaart verzorgen. Neem geheel vrijblijvend contact op met Topuitvaarten op telefoonnummer 088 – 848 82 27 (24/7).

 

VERANTWOORDE UITVAART

Verantwoorde Uitvaart

Stel dat je je hele leven rekening hebt gehouden met je leefomgeving. Dan is het goed mogelijk dat je ook een uitvaart wenst die dat weerspiegelt. Lees hier meer over de maatschappelijk verantwoorde uitvaart.


Begraven in het bos

In Nederland komen natuurbegraafplaatsen maar moeizaam van de grond. Of is dat een kwestie van definiëring?

 

MVO in de uitvaartbranche

Talrijke voorbeelden, nog geen gedragscode

 

INTERNATIONAAL VERVOER

Internationaal vervoer

Bij overlijden in het buitenland krijg je als nabestaande bij de uitvaart te maken met procedures en voorwaarden die ingewikkelder zijn dan gewoonlijk. Het is belangrijk deze te kennen, zodat je toch invloed kunt uitoefenen.


Vanuit het buitenland

Internationaal transport van overledenen vanuit het buitenland naar Nederland

 

Vanuit Nederland

Internationaal transport van overledenen vanuit Nederland

 

HOE BEREID JE JE VOOR OP EEN UITVAART?

Hoe bereid je je voor op een uitvaart?

Een uitvaart is moeilijk als je het nog nooit hebt mee gemaakt. Waar begin je precies? Wat komt er allemaal bij kijken? Welke instanties moet je informeren? En hoe zorg je ervoor dat je niet te veel betaalt?


Overlijden melden

Zo'n driekwart van de Nederlanders zou het liefst thuis willen sterven, in de vertrouwde omgeving waar vrienden makkelijk langs kunnen komen en het normale leven doorgaat. Maar slechts 45% sterft daadwerkelijk thuis. De rest overlijdt in een ziekenhuis, verpleeghuis of hospice/bijna-thuis-huis.

 

Belangrijke papieren

Zorg dat u de papieren die van belang zijn voor de crematie zo snel mogelijk bij elkaar heeft gezocht. Naast de Verklaring van Overlijden zijn dat:

 

Laatste verzorging

Voordat de uitvaartondernemer bij u thuis komt, is het handig als u alvast de volgende spullen verzamelt.

 

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >