Uitvaart Amsterdam - Amstel uitvaarten

Een uitvaart regelen, nu of in de nabije toekomst

Vul hier uw wensen in

Uitvaart Amsterdam - Amstel uitvaarten

Een dierbare verliezen roept veel emoties en vragen op. Amstel Uitvaarten is er om je een warme en persoonlijke begeleiding tijdens deze moeilijke periode te geven. Als ervaren uitvaartondernemer in Amsterdam staan we voor je klaar om je te ondersteunen bij het regelen van een afscheid dat recht doet aan het leven van je geliefde.

Of je nu in Amsterdam Noord, Amsterdam Oost, Amsterdam Zuid of ergens anders in de regio Amsterdam woont: wij zijn er voor je. Als echte Amsterdammers kennen we alle locaties en faciliteiten en we weten wat alle mogelijkheden zijn. Daardoor kunnen we een persoonlijke crematie of begrafenis verzorgen die past bij de wensen van de overledene en de nabestaanden.

Wij luisteren naar jullie verhaal en vertalen deze naar een mooi afscheid. Met zorg en aandacht begeleiden wij je in elke stap van het proces, zodat je de ruimte hebt om te rouwen en afscheid te nemen op een manier die bij jullie past.

Bij het regelen van een crematie of begrafenis zijn de kosten vaak een belangrijke overweging. Amstel Uitvaarten heeft transparante en betaalbare opties die passen bij jullie wensen en budget. Ons team staat klaar om je te begeleiden bij het maken van die keuzes, zodat je een waardig afscheid kunt organiseren, zonder financiële verrassingen achteraf.

Neem vandaag nog contact op en laat ons je helpen bij het regelen van een liefdevolle en waardige uitvaart in Amsterdam.

Amstel Uitvaarten

Over Amstel Uitvaarten

Afscheid nemen van een dierbare is meestal één van de meest uitdagende periodes in je leven. We begrijpen dat dit een emotionele en veeleisende tijd is, en we zijn hier om je te begeleiden met zorg, respect en compassie. Wij geloven in het bieden van warmte en gastvrijheid, zodat jullie de rust kunnen vinden om je dierbare in alle intimiteit te herdenken.

Ons team van ervaren uitvaartbegeleiders staat klaar om je te ondersteunen tijdens dit hele proces. We zijn er om je te begeleiden, te adviseren en alle zorgen uit handen te nemen, zodat jij je kunt richten op het herdenken van je dierbare en het samen zijn met familie en vrienden. We begrijpen dat elk detail belangrijk is, en we zorgen ervoor dat alles zorgvuldig wordt gepland en uitgevoerd, met oog voor kwaliteit en respect.

Amstel Uitvaarten gaat verder dan alleen het organiseren van een crematie of begrafenis. We zijn er zowel op praktisch als emotioneel gebied. Ons doel is om jullie te helpen een afscheid te creëren dat troost biedt, mooie herinneringen oproept en helpt bij het begin van het rouwproces. We willen jullie tot steun zijn. Niet alleen tijdens de uitvaart, maar ook in de periode daarna. Onze nazorgdiensten staan klaar om te helpen bij het verwerken van jullie verlies, als daar behoefte aan is.

Samen zorgen we ervoor dat jouw dierbare een afscheid krijgt dat recht doet aan het leven dat hij of zij heeft geleefd.

Bel onze dienstdoende medewerker: 020-8204112

Amstel Uitvaarten

Medewerkers Amstel Uitvaarten

Van al onze medewerkers kunnen we zonder twijfel zeggen dat ze meevoelend en dienstverlenend, maar ook vlot en representatief zijn. Daarnaast heeft ieder ook nog zijn of haar eigen kwaliteiten of expertise. Maak kennis met het team van Amstel Uitvaarten.

Peter van Schaik – eigenaar van Amstel Uitvaarten

"Als klein jongetje was ik bang voor de dood. Om mijn angst te overwinnen schreef ik als 8-jarige een brief naar een uitvaartondernemer. Hij nodigde me uit voor een rondleiding in een crematorium. Die ervaring maakte diepe indruk op mij en was achteraf gezien het startpunt van alles wat ik in de uitvaartbranche ben gaan doen.

Na mijn studie Economie startte ik een informatieve website over alles wat met overlijden en uitvaarten te maken heeft: Uitvaart.nl. Alles over terminale zorg, uitvaartzorg en nazorg komt hier samen, zodat de bezoeker de mogelijkheid krijgt om zich goed voor te bereiden op het overlijden van een dierbare en het regelen van een uitvaart. Daarna volgden websites als Palliatievezorg.nl, Groeneuitvaart.nl, Condoleance.nl en Uitvaartbranche.nl.

In al die jaren bouwde ik een enorme hoeveelheid kennis op en heb ik veel inzicht verworven in wat er op het gebied van uitvaarten allemaal mogelijk is in Nederland. De stap om zelf uitvaarten te gaan verzorgen was bijna logisch. Sinds 2017 doe ik dat samen met mijn vrouw Viktoriya en een team van zeer ervaren uitvaartleiders door heel Nederland.

Mijn angst voor de dood heb ik om kunnen buigen naar iets positiefs: mensen bijstaan in een periode van rouw en verdriet en hen ontzorgen. Waarbij de econoom in mij altijd zal blijven zoeken naar de best mogelijke uitvaart voor ieder budget."

Bel me gerust met je vragen: 020-8204112

Viktoriya van Schaik - administratie & financiën

"Het internet heeft Peter op mijn pad gebracht en daarmee ook de uitvaartonderneming en de website Uitvaart.nl. We zijn getrouwd en hebben samen drie zonen. Naast mijn mooie gezin ben ik ook werkzaam binnen Amstel Uitvaarten.

Ik werk graag op de achtergrond en doe de administratie en de financiën. Het verdriet van mensen vind ik lastig, maar op deze manier kan ik toch veel voor ze betekenen: ik maak offertes, begrotingen en eindnota’s en ben altijd op zoek naar de best mogelijke prijzen voor onze families. Zonder in te leveren op kwaliteit, want daar staan we voor!

Daarnaast help ik families regelmatig op taalgebied. Ik kom oorspronkelijk uit de Oekraïne en heb daar Engelse Taal- en Letterkunde gestudeerd. Ik spreek vloeiend Nederlands, maar dus ook Engels, Russisch en Oekraïens. Voor mensen die dit als moedertaal hebben is het fijn om in hun eigen taal hun verhaal te kunnen doen."

Juanita Konijn – uitvaartbegeleidster

"Ik vind het belangrijk om nabestaanden met liefde en aandacht te ontzorgen. Dit doe ik door praktische en organisatorische zaken uit handen te nemen. Kernwaarden in mijn werk zijn transparantie, eerlijkheid en echtheid. Mijn doel is altijd dat ik een uitvaart met een persoonlijk tintje verzorg voor de familie die achterblijft. Zodat hun dierbare in liefdevolle herinnering mag blijven voortbestaan.

De naam Juanita verraadt dat ik Spaanse roots heb. Naast Nederlands spreek ik vloeiend Spaans en Engels, maar ook Frans en Duits. Handig in een wereldstad als Amsterdam!"

Thomas Ritmeester – uitvaartbegeleider

"Het is iedere keer een korte, maar heel belangrijke periode dat ik families mag begeleiden. Daarom is het mijn doel om de uitvaart zo passend mogelijk en goed te regelen., zodat de familie de ruimte heeft om bezig te zijn met waar het écht om gaat: goed afscheid nemen. Als uitvaartbegeleider doe ik dit door goed te luisteren, te verbinden en helder te communiceren. Door mijn jarenlange ervaring weet ik dat veel mensen niet meer zitten te wachten op een ‘stoffige’ begeleider in een zwart pak en een hoge hoed. Ik ben blij dat ik hierin een frisse, persoonlijke en professionele stijl heb ontwikkeld die bijdraagt aan een goede start van het rouwproces van mensen."

Jack – uitvaartbegeleider

"Met een achtergrond in de hospitality en een groot gevoel voor gastvrijheid en dienstbaarheid ben ik voornamelijk in de Randstad inzetbaar. Ik volgde mijn opleiding tot uitvaartbegeleider aan de Après La Vie Academie en ben specialist in maatwerk. Ik verzorg met alle liefde een persoonlijk en intiem afscheidsmoment, maar net zo goed een groot uitvaartevenement. Ieder afscheid is uniek, maar bij altijd staat het ontzorgen van de familie voorop."

Mr. Willem van der Putten – jurist

"Soms brengt een uitvaart moeilijke juridische vragen met zich mee. Ik help particulieren, bedrijven, instellingen, overheden en notariaten met adviezen en gerechtelijke procedures op dit vlak. Met mijn specialisatie in het lijkbezorgingsrecht en bestuursrecht kan ik nabestaanden meer duidelijkheid geven over de mogelijkheden die ze hebben. Want daar ga ik altijd voor: hoe kan het wél?"

Mr. Willem van der Putten staat Amstel Uitvaarten en haar families bij met juridisch advies. Voor al je vragen over recht en de regels rondom begraven en cremeren in Amsterdam kun je bij hem terecht.

Sander van der Meer – digital afterlife expert

"Naast de fysieke en financiële nalatenschap hebben veel mensen tegenwoordig ook een digitale nalatenschap. Hoe ga je om met alle informatie die er over je dierbare online staat? Ik ben docent bij Docendo Uitvaartopleidingen en ik geef landelijke presentaties over digitale nalatenschap, online erfenis en dierbare data."

Heb je lastige kwestie of een vraag aan Sander? Amstel Uitvaarten is partner van Digital Life Agency. De families die wij begeleiden mogen een beroep doen op zijn uitgebreide kennis van zaken.

Rob Bruntink – palliatieve zorg en levenseindezorg

"Er is nog steeds te weinig bekend over alle mogelijkheden en onmogelijkheden met betrekking tot palliatieve zorg en hoe om te gaan met een naderend levenseinde. Als hoofdredacteur van Pallium en binnen mijn Bureau MORBidee zorg ik ervoor dat we makkelijker over de dood kunnen praten. Ik heb diverse materialen ontwikkeld die daarbij kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan gesprekshulpjes en boekjes. Want de dood is uiteindelijk doodnormaal."

Vooraf kennismaken

Bij leven een gesprek over je uitvaartwensen voeren? Natuurlijk! Want dat geeft veel rust. Bij Amstel Uitvaarten is een voorgesprek heel gewoon. Je bent van harte welkom. Bel 020-8204112 om een afspraak te maken.

Amstel uitvaarten en reviews

Waarom Amstel Uitvaarten?

Amsterdammers voor Amsterdammers

Wij zijn er binnen 24 uur

Bij Amstel Uitvaarten zorgen we ervoor dat je snel geholpen wordt. Want tijd is een belangrijke factor in deze moeilijke periode. Kies je voor persoonlijke begeleiding? Dan komt er altijd binnen 24 uur een uitvaartleider bij je thuis.

Eén aanspreekpunt

Persoonlijk contact vinden wij heel belangrijk. Daarom heb je vanaf het eerste gesprek tot de nazit in de koffiekamer altijd te maken met dezelfde uitvaartleider. Hier kun je sowieso op terugvallen.

Snel inzicht: wat kost de uitvaart?

Wij staan voor financiële transparantie. Daarom ontvang je binnen 24 uur na het gesprek met onze uitvaartleider een heldere kostenbegroting. Op die manier voorkomen we vervelende financiële verrassingen achteraf en geven we je snel inzicht in de uitvaartkosten.

Jouw wensen tellen

We zijn een onafhankelijke uitvaartonderneming en niet gebonden aan een specifieke uitvaartverzekeraar. Ga niet zomaar akkoord met een locatie, maar kies voor het crematorium of de begraafplaats waar jij je goed bij voelt. Onze uitvaartleider informeert en adviseert je zonder druk of commercieel belang.

Scherpe tarieven

Zelfs binnen de regio Amsterdam zijn er grote prijsverschillen te vinden. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies waar de gunstigste tarieven gelden, zodat je nooit onnodig veel betaalt.

Iedereen is welkom

Het maakt niet uit welke verzekering je hebt. Amstel Uitvaarten kan voor iedereen een mooie crematie of begrafenis verzorgen. Heb je geen verzekering? Ook dan ben je welkom. Wij sluiten niemand uit.

Amstel Uitvaarten en openingstijden

De dood houdt geen rekening met kantooruren. Daar zijn wij helemaal op ingesteld. Je kunt ons 24 uur per dag telefonisch bereiken. Er is altijd een dienstdoende medewerker die jou te woord kan staan en het eerste regelwerk in gang kan zetten. In geval van een overlijden kun je ook 's nachts bellen. Het beste kun je dan bellen nadat een arts het overlijden van je dierbare officieel heeft vastgesteld en de overlijdenspapieren heeft getekend.

24 uur per dag bereikbaar

Eventueel kun je vooraf ons intakeformulier invullen. Dit voorkomt dat je op moeilijk moment, bv midden in de nacht of kort na het overlijden, lang aan de telefoon moet zitten voor het doorgeven van alle noodzakelijke gegevens.

Amsterdam en uitvaarten: De juiste locatie voor een betekenisvol afscheid

Amsterdam, een stad vol historie en diversiteit, heeft prachtige locaties voor een uitvaartceremonie. Kies voor een intieme plechtigheid in het hart van de stad, in het bruisende Centrum, of ga voor een serene omgeving in het groene Nieuw-West. Amstel Uitvaarten heeft ervaring met talloze locaties in alle stadsdelen van Amsterdam. Van het schilderachtige Noord tot het dynamische Oost, het levendige West tot het chique Zuid en het veelzijdige Zuidoost: we kennen de mogelijkheden en helpen je graag bij het vinden van de perfecte plek die aansluit bij de wensen en behoeften van jou en je dierbaren.

Begrafenis of crematie? Een persoonlijke keuze

Iedereen is uniek en persoonlijke voorkeuren kunnen behoorlijk uiteen lopen. Geen punt. Voor zowel crematie als begrafenis bieden wij verschillende opties aan. Het is jullie afscheidsceremonie en wij gaan graag mee in jullie wensen. Of je nu de voorkeur geeft aan de rust van een begraafplaats in Amsterdam Noord, de mogelijkheden van crematorium De Nieuwe Ooster of Westgaarde of een andere locatie in een van de stadsdelen, we begeleiden je bij het maken van de juiste keuzes die passen bij jouw wensen en die van je geliefde.

Uitvaartlocaties in Amsterdam

n Amsterdam zijn er verschillende locaties beschikbaar voor het houden van een uitvaartceremonie. Enkele voorbeelden waaruit je kunt kiezen zijn:

1. Begraafplaats De Nieuwe Ooster: Deze begraafplaats in Amsterdam Oost heeft verschillende aula's en een ceremonieruimte.

2. Westgaarde Uitvaartcentrum: Gelegen in Amsterdam Nieuw-West, is dit uitvaartcentrum een veelgebruikte locatie voor zowel begrafenissen als crematies. Het beschikt over verschillende aula's en condoleanceruimtes.

3. Crematorium De Nieuwe Noorder: Dit crematorium in Amsterdam Noord staat bekend om de serene omgeving voor crematies. Het heeft meerdere aula's en ruimtes voor condoleances.

4. Uitvaartcentrum Zuid: Dit uitvaartcentrum biedt faciliteiten zoals aula’s, condoleanceruimtes en koffiekamers. Maar ook een verzorgingsruimte, opbaarkamers, een garage, drukkerij en mortuarium.

5. De Nieuwe Ooster Kapel: Naast de begraafplaats De Nieuwe Ooster bevindt zich de Nieuwe Ooster Kapel, een sfeervolle locatie voor intieme uitvaartceremonies.

6. De Duif: Deze historische kerk, gelegen in het centrum van Amsterdam, biedt een bijzondere setting voor uitvaartceremonies met een religieus karakter.

7. Het Concertgebouw: Het beroemde concertgebouw in Amsterdam Zuid kan ook dienen als locatie voor een uitvaartceremonie. De ambiance van de grote zaal is zonder meer indrukwekkend.

8. De Kompaszaal: Dit is een voormalige scheepsbouwloods in Amsterdam West, die is omgebouwd tot een evenementenlocatie. Er is ruimte voor zowel intieme als grotere uitvaartceremonies.

Natuurlijk zijn er ook andere locaties mogelijk. Bespreek je wensen met de uitvaartleider en maak de keuze die het best bij jullie wensen en behoeften past.

Amstel Uitvaarten: Transparante prijzen en betaalbare opties

Transparantie en eerlijkheid: daar staan wij als Amsterdammers voor. Ook als het gaat om de kosten van een uitvaart. We begrijpen dat budgetten verschillen en dat financiële zorgen, juist tijdens een rouwperiode, extra belastend zijn. Daarom bieden we betaalbare opties en hanteren we scherpe tarieven, zodat je een waardig afscheid kunt organiseren zonder onverwachte financiële verrassingen achteraf. Neem contact met ons op voor een persoonlijke kostenbegroting en we zorgen ervoor dat je inzicht krijgt in de prijzen die van toepassing zijn op jouw specifieke situatie. Of maak gebruik van de online kostencalculator.

Bereken uitvaartkosten

Uitvaart Amsterdam Noord

Bij Amstel Uitvaarten begrijpen we dat een passende locatie voor een uitvaart belangrijk is. Ken je De Nieuwe Noorder, een prachtige gemeentelijke begraafplaats gelegen in Amsterdam Noord?

De Nieuwe Noorder, voorheen de Noorderbegraafplaats, biedt een verstilde omgeving waar nabestaanden in alle rust afscheid kunnen nemen van hun dierbare. Omringd door groene natuur en met zorgvuldig aangelegde paden, straalt deze begraafplaats een gevoel van vrede en harmonie uit. Dit prachtige gedenkpark is van grote waarde voor veel mensen.

Naast een begraafplaats heeft de Nieuwe Noorder ook een crematorium, een nieuwe aula en een gerenoveerde wachtruimte.

Bij Amstel Uitvaarten hebben we nauwe banden met De Nieuwe Noorder en kunnen we jullie begeleiden bij het plannen en organiseren van een uitvaart op deze locatie.

Uitvaart Amsterdam Kosten

De kosten van een uitvaart kunnen nogal uiteen lopen. Daarom bieden we je transparante informatie over de kosten van een begrafenis of crematie in Amsterdam. Samen bespreken we de mogelijkheden en vervolgens ontvang je van ons een heldere kostenbegroting.

Alles is mogelijk: van een uitvaart met koetsen tot een bijeenkomst in Artis en van een uitvaart met salonboot over de Amstel tot een afscheid in het Tropenmuseum. Vóór we dit gaan regelen weet jij precies wat hier de kosten van zijn. In iedere prijsrange kunnen wij een bijzondere uitvaart verzorgen.

Transparant zijn over de kosten vinden wij heel erg belangrijk. Het maakt niet uit hoeveel je aan een uitvaart wilt besteden: wij zorgen ervoor dat je vóóraf inzicht in de kosten krijgt. Op deze manier nemen we de zorg rondom de financiën graag weg.

Wil je direct meer weten over de realistische kosten van een uitvaart? Hieronder kun je dat eenvoudig zelf berekenen.

Uitvaart Amsterdam Oost

Amsterdam Oost is de thuisbasis van uitvaartonderneming Amstel Uitvaarten. Dicht bij de Dappermarkt en op een steenworp afstand van het OLVG stadsziekenhuis en begraafplaats en crematorium De Nieuwe Ooster zorgen wij voor mooie, unieke uitvaarten.

Met zijn zeer diverse buurten zoals de Indische Buurt, het Oostelijk Havengebied en Watergraafsmeer, is Amsterdam Oost een plek vol betekenis en herinneringen. Daarom helpen wij graag om juist hier een persoonlijk afscheid te organiseren dat past bij de unieke levensverhalen die hier geleefd zijn.

De Nieuwe Ooster is een modern uitvaartcentrum met een crematorium en de grootste begraafplaats van Amsterdam. Ook zijn er speciale faciliteiten voor een islamitische begrafenis.

Uitvaart Amsterdam Zuid

Amsterdam Zuid, met zijn diverse en levendige buurten zoals de Pijp, het Vondelpark en de Zuidas, heeft een speciale betekenis in vele levensverhalen. Bij Amstel Uitvaarten willen we je helpen om een persoonlijk afscheid te creëren dat recht doet aan de waardevolle herinneringen die hier zijn ontstaan.

Als Amsterdamse uitvaartondernemer zijn we goed bekend met de begraafplaatsen Zorgvlied en Buitenveldert, net als met uitvaartcentrum Zuid. Deze locaties bieden ieder op hun eigen manier een fijne plaats om een liefdevol afscheid te realiseren.

Wist je dat Zorgvlied een Rijksmonument is en dat er veel bekende Nederlanders zijn begraven? Begraafplaats Buitenveldert is van oorsprong rooms-katholiek en ligt op gewijde grond. Inmiddels is iedereen er welkom. Uitvaartcentrum Zuid is ruim opgezet en heeft een ruimte waar samen met Surinaamse families rituele bewassingen plaats kunnen vinden.

Uitvaart Amsterdam regelen

Wanneer een dierbare is overleden komen er ineens heel veel vragen op je af:

Wie moet ik bellen?

Waar gaat de overledene nu naartoe?

Mag ik hem of haar nog zien?

En dan al het regelwerk:

Waar gaan we de uitvaart houden?

Wie nodig ik uit en hoe doe ik dat?

Hoe kom ik aan een rouwkaart die écht bij de overledene past?

En moet ik de teksten zelf schrijven?

Het antwoord op al je vragen vind je hier. Of bel: 020-8204112. Wij nemen je mee door alle keuzes die nu volgen en we regelen de uitvaart. Zodat jij de tijd hebt om rustig afscheid te nemen.

Veelgestelde vragen

Wat kost een uitvaart in Amsterdam?

De kosten van een uitvaart in Amsterdam hangen af van wat de overledene wenste en de nabestaanden willen en nodig hebben. Ook je keuze voor een begrafenisondernemer telt mee, want er zijn allerlei soorten: van kleine ondernemers tot grote verzekeringsbedrijven.

Als je zoekt naar een uitvaartondernemer die echt persoonlijke aandacht geeft en eerlijke prijzen hanteert, dan zit je goed bij Amstel Uitvaarten. Ze staan voor begeleiding op maat en een open aanpak. Door hun jarenlange ervaring met uitvaarten in Amsterdam weten ze precies wat er mogelijk is en betaal je nooit te veel.

Bij Amstel Uitvaarten kun je kiezen uit verschillende pakketten. Zo weet je precies welke diensten en producten je krijgt en hoeveel je ervoor betaalt. Geen verrassingen dus achteraf. Je kunt zelfs vóór iemand overlijdt al een kostenraming krijgen als het overlijden binnen een paar maanden wordt verwacht. Ook hebben ze een handige online rekentool waarmee je alvast een idee krijgt van de kosten.

Waar meld ik een overlijden in Amsterdam?

Wanneer een geliefde thuis of in een hospice komt te overlijden, is het eerste wat je moet doen nadat je familie en vrienden hebt ingelicht, een arts bellen. De arts zal het lichaam “schouwen”. Dat betekent: beoordelen of er sprake van een natuurlijk overlijden. Zo ja, dan tekent de arts de overlijdenspapieren, ook wel bekend als de A en B-verklaring. Daarna bel je meteen de uitvaartondernemer zoals Amstel Uitvaarten: 020-8204112. Binnen maximaal 1,5 uur staat er een zorgteam bij je voor de deur om voor de overledene te zorgen, zelfs als het midden in de nacht is. Ze regelen dan dat het lichaam wordt overgebracht naar de plek waar het wordt opgebaard, en dat kan thuis zijn.

Daarna heb je een gesprek met de uitvaartverzorger. Die bespreekt met jou de wensen en mogelijkheden voor de uitvaart. De uitvaartverzorger neemt de overlijdensverklaring mee en doet ook de officiële aangifte van overlijden bij de gemeente. Als het overlijden in het ziekenhuis gebeurt, zorgt het medisch personeel voor de nodige stappen en geven ze een verklaring van overlijden af.

Welke instanties moet ik informeren na een overlijden?

De uitvaartondernemer doet aangifte van het overlijden bij de gemeente en zij informeren automatisch het UWV, de SVB, de Belastingdienst, het Hoogheemraadschap en de gemeentelijke Belastingdienst. Daarnaast moet je zelf banken, verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen en andere relevante instanties informeren. Denk ook aan abonnementen op (sport)verenigingen, tijdschriften, kranten en dergelijke. Daarbij kan gevraagd worden om een kopie of scan van de overlijdensakte. Je uitvaartverzorger weet precies wat er na de uitvaart allemaal nog geregeld moet worden en kan je hier meer informatie over geven.

Wat zijn mooie alternatieve locaties voor een uitvaart in Amsterdam?

Als je de uitvaartplechtigheid niet op een begraafplaats of in een crematorium wil laten plaatsvinden, zijn er genoeg andere mooie locaties in Amsterdam waar dit kan. Hier zijn enkele voorbeelden. Let op: deze lijst is zeker niet compleet! Bij Amstel Uitvaarten kun je terecht voor een volledig overzicht en deskundig advies over de beschikbare opties:

  • Westergas, Grote Theaterzaal: Een eigentijdse ruimte voor herdenkingsdiensten met moderne faciliteiten en een bijzondere sfeer.
  • Buitenplaats Westerpark: Een idyllische locatie met serene tuinen en een historisch pand voor intieme en respectvolle uitvaartceremonies.
  • Amsterdamse Bos: Voor wie op zoek is naar een natuurlijke omgeving voor een herdenking te midden van het groen, waterpartijen en open ruimtes.
  • Koninklijk Theater Carré: Dit beroemde theater kan worden gebruikt voor grootschalige herdenkingsbijeenkomsten met een uniek karakter.
  • Kompaszaal: Gelegen aan het IJ, biedt de Kompaszaal een rustieke omgeving voor herdenkingen met uitzicht op het water en de stad.

Wat is een goede uitvaartondernemer in Amsterdam?

Als het gaat om uitvaartdiensten in Amsterdam, is er één naam die opvalt: Amstel Uitvaarten. Deze kleinschalige uitvaartonderneming gevestigd nabij de Dappermarkt heeft een goede reputatie opgebouwd, gekenmerkt door persoonlijke ondersteuning en een onberispelijke werkwijze. Als je ze nodig hebt, staan ze gelijk voor je klaar. Je hebt dan één vast contactpersoon die echt helemaal voor jou klaarstaat, vanaf het moment van overlijden tot en met de dag van de uitvaart. Eén aanspreekpunt dus, dat is wel zo fijn. Wat Amstel Uitvaarten echt onderscheidt, is hun oprechte aandacht voor jouw wensen en openheid op financieel gebied. Ze begrijpen dat elk afscheid uniek moet zijn en staan garant voor een ervaren team dat ervoor zorgt dat elk detail klopt. Voor een passend en respectvol afscheid is deze onderneming echt een aanrader.

Aarzel niet om contact op te nemen via 020-8204112 en ontdek zelf waarom Amstel Uitvaarten keer op keer wordt aanbevolen door diegenen die op zoek zijn naar een betrouwbare uitvaartondernemer in tijden van verlies.

Mag je zonder kist worden begraven of gecremeerd?

Ja dat mag. Soms kiezen mensen ervoor om een overledene te (laten) wikkelen en begraven in een lijkwade. Bij een crematie is een kist wel zo praktisch. Bij aanvang van het crematieproces is de oven rond de 800 graden. De overledene wordt vanaf een invoertafel met een duwmechanisme in de oven ingevoerd. Dat vereist een vlakke ondergrond. Een opbaarplank is dan een goed alternatief. Deze kun je via ons aanschaffen of zelf maken of kopen.

Bel Amstel Uitvaarten. 088 - 848 82 27