Uitvaart Almere - Amstel Uitvaarten

Een uitvaart regelen, nu of in de nabije toekomst

Vul hier uw wensen in

Uitvaart in Almere

Almere is een stad die zich de afgelopen jaren sterk heeft ontwikkeld en een aantrekkelijk woonplek is geworden voor mensen die het stadse leven willen combineren met rust en ruimte. Geen wonder dat Almere een steeds geliefdere plek is om te wonen en werken. In elke levendige gemeenschap zoals Almere maken we ook momenten van afscheid mee. In deze bijzondere stad staan wij klaar om u te ondersteunen in moeilijke tijden met respectvolle en persoonlijke crematiediensten.

Over Amstel Uitvaarten

Afscheid nemen van een dierbare is meestal één van de meest uitdagende periodes in je leven. We begrijpen dat dit een emotionele en veeleisende tijd is, en we zijn hier om je te begeleiden met zorg, respect en compassie. Wij geloven in het bieden van warmte en gastvrijheid, zodat jullie de rust kunnen vinden om je dierbare in alle intimiteit te herdenken.

Ons team van ervaren uitvaartbegeleiders staat klaar om je te ondersteunen tijdens dit hele proces. We zijn er om je te begeleiden, te adviseren en alle zorgen uit handen te nemen, zodat jij je kunt richten op het herdenken van je dierbare en het samen zijn met familie en vrienden. We begrijpen dat elk detail belangrijk is, en we zorgen ervoor dat alles zorgvuldig wordt gepland en uitgevoerd, met oog voor kwaliteit en respect.

Amstel Uitvaarten gaat verder dan alleen het organiseren van een crematie of begrafenis. We zijn er zowel op praktisch als emotioneel gebied. Ons doel is om jullie te helpen een afscheid te creëren dat troost biedt, mooie herinneringen oproept en helpt bij het begin van het rouwproces. We willen jullie tot steun zijn. Niet alleen tijdens de uitvaart, maar ook in de periode daarna. Onze nazorgdiensten staan klaar om te helpen bij het verwerken van jullie verlies, als daar behoefte aan is.

Samen zorgen we ervoor dat jouw dierbare een afscheid krijgt dat recht doet aan het leven dat hij of zij heeft geleefd.

Bel onze dienstdoende medewerker: 020-8204112

Amstel Uitvaarten

Medewerkers Amstel Uitvaarten

Van al onze medewerkers kunnen we zonder twijfel zeggen dat ze meevoelend en dienstverlenend, maar ook vlot en representatief zijn. Daarnaast heeft ieder ook nog zijn of haar eigen kwaliteiten of expertise. Maak kennis met het team van Amstel Uitvaarten.

Peter van Schaik – eigenaar van Amstel Uitvaarten

"Als klein jongetje was ik bang voor de dood. Om mijn angst te overwinnen schreef ik als 8-jarige een brief naar een uitvaartondernemer. Hij nodigde me uit voor een rondleiding in een crematorium. Die ervaring maakte diepe indruk op mij en was achteraf gezien het startpunt van alles wat ik in de uitvaartbranche ben gaan doen.

Na mijn studie Economie startte ik een informatieve website over alles wat met overlijden en uitvaarten te maken heeft: Uitvaart.nl. Alles over terminale zorg, uitvaartzorg en nazorg komt hier samen, zodat de bezoeker de mogelijkheid krijgt om zich goed voor te bereiden op het overlijden van een dierbare en het regelen van een uitvaart. Daarna volgden websites als Palliatievezorg.nl, Groeneuitvaart.nl, Condoleance.nl en Uitvaartbranche.nl.

In al die jaren bouwde ik een enorme hoeveelheid kennis op en heb ik veel inzicht verworven in wat er op het gebied van uitvaarten allemaal mogelijk is in Nederland. De stap om zelf uitvaarten te gaan verzorgen was bijna logisch. Sinds 2017 doe ik dat samen met mijn vrouw Viktoriya en een team van zeer ervaren uitvaartleiders door heel Nederland.

Mijn angst voor de dood heb ik om kunnen buigen naar iets positiefs: mensen bijstaan in een periode van rouw en verdriet en hen ontzorgen. Waarbij de econoom in mij altijd zal blijven zoeken naar de best mogelijke uitvaart voor ieder budget."

Bel me gerust met je vragen: 020-8204112

Viktoriya van Schaik - administratie & financiën

"Het internet heeft Peter op mijn pad gebracht en daarmee ook de uitvaartonderneming en de website Uitvaart.nl. We zijn getrouwd en hebben samen drie zonen. Naast mijn mooie gezin ben ik ook werkzaam binnen Amstel Uitvaarten.

Ik werk graag op de achtergrond en doe de administratie en de financiën. Het verdriet van mensen vind ik lastig, maar op deze manier kan ik toch veel voor ze betekenen: ik maak offertes, begrotingen en eindnota’s en ben altijd op zoek naar de best mogelijke prijzen voor onze families. Zonder in te leveren op kwaliteit, want daar staan we voor!

Daarnaast help ik families regelmatig op taalgebied. Ik kom oorspronkelijk uit de Oekraïne en heb daar Engelse Taal- en Letterkunde gestudeerd. Ik spreek vloeiend Nederlands, maar dus ook Engels, Russisch en Oekraïens. Voor mensen die dit als moedertaal hebben is het fijn om in hun eigen taal hun verhaal te kunnen doen."

Juanita Konijn – uitvaartbegeleidster

"Ik vind het belangrijk om nabestaanden met liefde en aandacht te ontzorgen. Dit doe ik door praktische en organisatorische zaken uit handen te nemen. Kernwaarden in mijn werk zijn transparantie, eerlijkheid en echtheid. Mijn doel is altijd dat ik een uitvaart met een persoonlijk tintje verzorg voor de familie die achterblijft. Zodat hun dierbare in liefdevolle herinnering mag blijven voortbestaan.

De naam Juanita verraadt dat ik Spaanse roots heb. Naast Nederlands spreek ik vloeiend Spaans en Engels, maar ook Frans en Duits. Handig in een wereldstad als Amsterdam!"

Thomas Ritmeester – uitvaartbegeleider

"Het is iedere keer een korte, maar heel belangrijke periode dat ik families mag begeleiden. Daarom is het mijn doel om de uitvaart zo passend mogelijk en goed te regelen., zodat de familie de ruimte heeft om bezig te zijn met waar het écht om gaat: goed afscheid nemen. Als uitvaartbegeleider doe ik dit door goed te luisteren, te verbinden en helder te communiceren. Door mijn jarenlange ervaring weet ik dat veel mensen niet meer zitten te wachten op een ‘stoffige’ begeleider in een zwart pak en een hoge hoed. Ik ben blij dat ik hierin een frisse, persoonlijke en professionele stijl heb ontwikkeld die bijdraagt aan een goede start van het rouwproces van mensen."

Jack – uitvaartbegeleider

"Met een achtergrond in de hospitality en een groot gevoel voor gastvrijheid en dienstbaarheid ben ik voornamelijk in de Randstad inzetbaar. Ik volgde mijn opleiding tot uitvaartbegeleider aan de Après La Vie Academie en ben specialist in maatwerk. Ik verzorg met alle liefde een persoonlijk en intiem afscheidsmoment, maar net zo goed een groot uitvaartevenement. Ieder afscheid is uniek, maar bij altijd staat het ontzorgen van de familie voorop."

Mr. Willem van der Putten – jurist

"Soms brengt een uitvaart moeilijke juridische vragen met zich mee. Ik help particulieren, bedrijven, instellingen, overheden en notariaten met adviezen en gerechtelijke procedures op dit vlak. Met mijn specialisatie in het lijkbezorgingsrecht en bestuursrecht kan ik nabestaanden meer duidelijkheid geven over de mogelijkheden die ze hebben. Want daar ga ik altijd voor: hoe kan het wél?"

Mr. Willem van der Putten staat Amstel Uitvaarten en haar families bij met juridisch advies. Voor al je vragen over recht en de regels rondom begraven en cremeren in Almere kun je bij hem terecht.

Sander van der Meer – digital afterlife expert

"Naast de fysieke en financiële nalatenschap hebben veel mensen tegenwoordig ook een digitale nalatenschap. Hoe ga je om met alle informatie die er over je dierbare online staat? Ik ben docent bij Docendo Uitvaartopleidingen en ik geef landelijke presentaties over digitale nalatenschap, online erfenis en dierbare data."

Heb je lastige kwestie of een vraag aan Sander? Amstel Uitvaarten is partner van Digital Life Agency. De families die wij begeleiden mogen een beroep doen op zijn uitgebreide kennis van zaken.

Rob Bruntink – palliatieve zorg en levenseindezorg

"Er is nog steeds te weinig bekend over alle mogelijkheden en onmogelijkheden met betrekking tot palliatieve zorg en hoe om te gaan met een naderend levenseinde. Als hoofdredacteur van Pallium en binnen mijn Bureau MORBidee zorg ik ervoor dat we makkelijker over de dood kunnen praten. Ik heb diverse materialen ontwikkeld die daarbij kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan gesprekshulpjes en boekjes. Want de dood is uiteindelijk doodnormaal."

Vooraf kennismaken

Bij leven een gesprek over je uitvaartwensen voeren? Natuurlijk! Want dat geeft veel rust. Bij Amstel Uitvaarten is een voorgesprek heel gewoon. Je bent van harte welkom. Bel 020-8204112 om een afspraak te maken.

Amstel uitvaarten en reviews

Amstel Uitvaarten en openingstijden

De dood houdt geen rekening met kantooruren. Daar zijn wij helemaal op ingesteld. Je kunt ons 24 uur per dag telefonisch bereiken. Er is altijd een dienstdoende medewerker die jou te woord kan staan en het eerste regelwerk in gang kan zetten. In geval van een overlijden kun je ook 's nachts bellen. Het beste kun je dan bellen nadat een arts het overlijden van je dierbare officieel heeft vastgesteld en de overlijdenspapieren heeft getekend.

24 uur per dag bereikbaar

Eventueel kun je vooraf ons intakeformulier invullen. Dit voorkomt dat je op moeilijk moment, bv midden in de nacht of kort na het overlijden, lang aan de telefoon moet zitten voor het doorgeven van alle noodzakelijke gegevens.

Crematoria, begraafplaatsen en uitvaartcentra in Almere

Aan de rand van de Almere Stad en Almere Haven bevinden zich de twee prachtige gemeentelijke begraafplaatsen. Beide begraafplaatsen hebben een eigen uitvaartcentrum zodat de gehele uitvaart op 1 locatie kan plaatsvinden. Almere Stad heeft niet alleen een begraafplaats en een uitvaartcentrum maar ook een crematorium. Daarnaast is er nog een tweede, kleinschaliger crematorium aan de Damsluisweg in Almere. Deze fijn en intieme ruimte is uitermate geschikt voor een informeel afscheid voor kleinere groepen.

Hieronder de belangrijkste kenmerken van de uitvaartlocaties in Almere op een rijtje.

Almere Haven

In een serene omgeving is de prachtig aangelegde begraafplaats van Almere Haven gelegen, inclusief een intiem uitvaartcentrum. Het uitvaartcentrum biedt een warme aula en alle faciliteiten voor opbaring en condoleance. Wat deze locatie extra bijzonder maakt, is dat nabestaanden de vrijheid hebben om een graf te selecteren uit diverse grafkamers, waarvan de inrichting zorgt voor een sfeer van rust en absolute privacy. Dit creëert een omgeving waarin familie en vrienden op gepaste wijze afscheid kunnen nemen.

Uitvaartcentrum Almere Haven

Het uitvaartcentrum in Almere Haven biedt een breed scala aan faciliteiten, waaronder een aula met prachtig zicht op de begraafplaats, een condoleanceruimte, mogelijkheden voor de opbaring van de overledene en een verzorgingsruimte waar de overledene de laatste verzorging krijgt. Zo kan de volledige uitvaart op één locatie plaatsvinden, wat zorgt voor rust en comfort voor de nabestaanden. Op de begraafplaats van Almere Haven, gelegen aan de dijk van het Gooimeer, worden uitsluitend particuliere (familie-)graven toegewezen. Kiest u voor een crematie? Dan kan hier ook een plechtigheid worden gehouden maar vindt de crematie zelf plaats in het crematorium te Almere Stad. Op de begraafplaats in Almere Haven zijn er diverse opties beschikbaar voor asbestemmingen, waaronder het verstrooien van as en het plaatsen van urnengraven. Bovendien is er een herinneringsmonument aanwezig waar nabestaanden de mogelijkheid hebben om te gedenken en te herdenken.

Begraafplaats Almere Haven

In Almere Haven zijn er particuliere graven beschikbaar op de begraafplaats, die zich bevindt aan de dijk van het Gooimeer. De begraafplaats beschikt over een kleinschalig uitvaartcentrum, zodat de gehele uitvaart op één plek kan plaatsvinden.

Op de begraafplaats van Almere Haven worden alleen particuliere (familie-)graven uitgegeven. Nabestaanden hebben de vrijheid om een graf te kiezen uit verschillende grafkamers, elk zorgvuldig ontworpen om een omgeving te creëren die rust en privacy biedt aan de betrokkenen. Tevens zijn er verschillende mogelijkheden voor asbestemming zoals:

 • bijzetten van as in particuliere graven
 • een aparte grafkamer waar uitsluitend urnengraven worden uitgegeven
 • verstrooien van de as op het algemeen strooiveld

Belangrijkste kenmerken op een rijtje:

 • Kleinschalig uitvaartcentrum
 • Mogelijkheid voor opbaren en afscheid nemen, 7 dagen per week
 • Begraafplaats
 • Aula voor plechtigheden (rolstoel vriendelijk)
 • Alleen particuliere graven

Adres: Oosterdreef 15, 1357 DK Almere
Openingstijden: op afspraak
Routebeschrijving

Almere Stad

Gelegen aan de Kruidenweg is het crematorium, uitvaartcentrum en begraafplaats Almere Stad. Deze moderne uitvaartlocatie biedt alle faciliteiten onder 1 dak. Zo beschikt het gebouw over een uitvaartcentrum met opbaarkamers voor rouwbezoek en zijn ook condoleancebijeenkomsten mogelijk. Daarnaast beschikt het gebouw ook over een crematorium met moderne, elektrische oven. Tevens beschikt deze uitvaartlocatie over een sfeervolle begraafplaats met algemene en particulieren groen en is begraven richting het Oosten mogelijk. Voor overleden kindjes jonger dan 24 weken zijn er speciale vlindergraven.

 • Uitvaartcentrum, crematorium en begraafplaats
 • Duurzaam crematorium met elektrische oven
 • Opbaarkamers voor opbaren en afscheid nemen op elk gewenst moment
 • Algemene en particuliere graven
 • Familie hofjes en vlinder graven

Adres: Kruidenweg 3, 1312 SR Almere
Openingstijden: ma - vr van 09.00 tot 16.30 uur*; za en zo: op afspraak*
*De begraafplaats is te bezoeken na zonsopgang en voor zonsondergang
Routebeschrijving

Uitvaartcentrum Almere Stad

Het uitvaartcentrum biedt allerlei mogelijkheden om afscheid te nemen van de overledene de dagen voorafgaand aan de uitvaart. Hier kunnen overledenen worden verzorgd (ook rituele bewassingen) en opgebaard. Het uitvaartcentrum beschikt over meerdere oqbaarkamers die u als nabestaande, een persoonlijk tintje kan geven.

In de aula zijn auladiensten en gebedsdiensten mogelijk. Het uitvaartcentrum beschikt over een grote aula. Deze kan zowel voor crematie- als voor begrafenisplechtigheden gebruikt worden. Voorafgaand aan de plechtigheid kunnen directe familieleden apart plaatsnemen in de familiekamer om zich in alle rust voor te bereiden op de uitvaartdienst. De overige belangstellenden worden in de ontvangsthal van het crematorium ontvangen. Ook beschikt het gebouw over een Grand Café voor mensen die een intiemer of een informeler afscheid wensen.

In de condoleanceruimte bieden we diverse consumpties, van koffie en thee tot wijn en bier, met snacks zoals toastjes en bittergarnituur. Speciale dieetwensen en allergieën worden graag op verzoek gerespecteerd. Het meebrengen van eigen consumpties is helaas niet toegestaan bij Crematorium Almere Stad vanwege wettelijke voedselveiligheidsrichtlijnen.

Het aanleveren via muziek, beeld en film gaat via een speciaal programma “online ceremonie”. Onze uitvaartverzorger kan dit voor u doen of hierbij helpen.

Begraafplaats Almere Stad

Almere Stad Begraafplaats is ruim opgezet maar biedt een intieme sfeer dankzij verschillende grafkamers. U heeft de keuze uit particuliere en algemene graven, inclusief de mogelijkheid om oostwaarts te begraven in kamer 7. Particuliere graven laten twee overledenen toe en kunnen verlengd worden na de oorspronkelijke termijn. Hier kunnen ook urnen bijgezet worden. Familiehofjes voor langere huurperiodes zijn beschikbaar.

Algemene graven voor twee overledenen worden in twee categorieën uitgegeven: met door nabestaanden ontworpen grafbedekking en gedenkteken (Categorie A) of met grasbedekking waarbij nabestaanden voor een gedenkteken zorgen (Categorie B). Algemene graven hebben een vaste huurperiode van 10 jaar zonder verlengingsmogelijkheden.

De begraafplaats biedt ook een speciaal 'Vlinderveld' voor kindjes geboren na zwangerschappen tot 24 weken.

Crematorium Almere Stad

Crematorium en Begraafplaatsen Almere bieden een volledige uitvaartdienst onder één dak. Hier kunt u zowel de uitvaartplechtigheid als de crematie in een gastvrije omgeving houden. Optioneel kunt u de crematie bijwonen en uw dierbare begeleiden tot aan de oven. Er is ook een speciale 'baby-afscheidskamer' beschikbaar.

Crematies vinden op dezelfde dag als de plechtigheid plaats. Nabestaanden kunnen, op verzoek, bij de crematie aanwezig zijn. Metalen worden verzameld voor het Dr. C.J. Vaillant fonds. Het crematorium beschikt over een milieuvriendelijke elektrische oven die de impact van het crematieproces op het milieu zo klein mogelijk houdt.

Bij Crematorium Almere Stad is het mogelijk om foetussen te cremeren die na maximaal 24 weken zwangerschap zijn geboren. Nabestaanden kunnen bloemen mee naar huis nemen, en overgebleven bloemen worden op het bloemenplateau gelegd. Symbolische bloemen en bomen zijn zorgvuldig geplant rondom het crematorium.

De as moet volgens de Wet op de lijkbezorging (Wlb) minimaal 1 maand in de algemene nis van het crematorium worden bewaard. Na deze termijn kiezen nabestaanden een asbestemming. Mogelijkheden zijn:

 • Ophalen van de as in een asbus
 • Verstrooien van de as
 • Bijzetten van de urn in het urnenbos of op een graf.

Na afloop van de plechtigheid kunnen nabestaanden er voor kiezen de bloemen mee naar huis te nemen. Bloemen die achterblijven, worden door een medewerker neergelegd op het bloemenplateau voor het crematorium. Verwelkte bloemen worden verwijderd.

Almere Buiten (bedrijventerrein De Vaart)

In het stadsdeel Almere Buiten ligt het nieuwe crematorium “Cremaere”. De kleinschalige opzet en de nauwe betrokkenheid van de medewerkers van dit familiebedrijf zorgen voor een huiselijke sfeer, anders dan bij andere crematoria. Hier kunt u zich vrij voelen om samen uw dierbare te gedenken. Het motto van dit crematorium is dan ook “Vier het leven van de overledene zoals hij of zij zelf in het leven stond”. De opzet van dit crematorium sluit aan bij mensen die de regie over het levenseinde meer in eigen hand willen houden. U kunt bijvoorbeeld de plechtigheid op een heel andere, eigen gekozen locatie plaats laten vinden, bijvoorbeeld thuis in de tuin of een restaurant. En “Cremaere” alleen de feitelijke crematie laten verzorgen. Dat wordt ook wel vrij crematie genoemd, vrij om het afscheid te laten plaatsvinden daar waar de overledene zich prettig voelde en dus niet per se in een crematorium. Maar ook een samenkomst in het crematorium is mogelijk voor groepen tot ongeveer xx. personen. Ook is het mogelijk aanwezig te zijn bij de invoer van de overledene in de crematieoven. Deze crematieoven staat in een apart gebouw in de tuin en biedt de mogelijkheid aan een beperkt aantal mensen bij de invoer in de crematieoven aanwezig te zijn. Het crematorium beschikt over een volledig elektrisch verwarmde crematieoven met gebruik van groene stroom, volledig CO2-neutraal. Bovendien is dit crematorium aangesloten bij Trees for all, een stichting die investeert in projecten gericht op CO2 reductie. Groener kan niet.

Ook op het gebied van de asbestemming onderscheidt dit crematorium zich. Zo is er naast de gebruikelijke asbestemmingen een unieke kans: samen met dierbaren kunt u de as van uw geliefde persoonlijk uitstrooien op het prachtige Markermeer. Na een schilderachtige boottocht door de betoverende natuur van Almere, heeft u de gelegenheid om persoonlijk aanwezig te zijn bij de verstrooiing van de as van uw dierbare. Dit emotionele moment kan worden vergezeld door een smakelijk hapje en drankje, indien gewenst. Deze buitengewone ervaring is enkel beschikbaar gedurende de zomermaanden, van juni tot en met september, op afspraak en afhankelijk van de weersomstandigheden

VERDER

 • Kleinschalig crematorium
 • Duurzaam crematorium met elektrische oven
 • Opbaarmogelijkheden

Andere locaties:
Je bent niet verplicht te kiezen voor Almere. Kom je oorspronkelijk uit Amsterdam? Dan kun je ook ‘terug’ naar Amsterdam om je crematie of begrafenis daar plaats te laten vinden. Bijvoorbeeld op De Nieuwe Ooster, De Nieuwe Noorder, Zorgvlied of Westgaarde.

Stille crematie

Een stille crematie (ook wel Kiest u voor een stille crematie (ook wel technische crematie), dan leveren wij het volgende:

 • Ophalen van de overledene
 • Overbrengen naar onze gekoelde ruimte
 • Verzorgen, kleden en in de kist leggen van de overledene
 • Levering van een nette uitvaartkist
 • Verblijf in de gekoelde ruimte tussen overlijden en de crematie
 • Aangifte van overlijden bij de gemeente
 • Verzorgen van de Akte van Overlijden en het Verlof tot cremeren
 • Vervoer naar het crematorium van onze keuze
 • Stille crematie zonder aanwezigheid van familie
 • Na 1 maand as ophalen of laten verstrooien
 • Checklist Rijksoverheid “Wat u moet overheidsinstanties moet regelen na het overlijden van een dierbare”
 • Checklist Nationale Nederlanden

Prijs: € 1.995

Stille crematie afnemen?

Bel ons Mail ons

Intieme crematie

Een intieme crematie is een crematie met voorafgaand een besloten samenkomst voor maximaal 12 personen in het kleinschalige crematorium aan de Damsluisweg te Almere want dit kleinschalige crematorium is bij uitstek geschikt voor intieme plechtigheden. Wij leveren dan het volgende:

 • Ophalen van de overledene
 • Overbrengen naar onze gekoelde ruimte
 • Verzorgen, kleden en in de kist leggen van de overledene
 • Levering van een nette uitvaartkist
 • Verblijf in de gekoelde ruimte tussen overlijden en de crematie
 • Telefonische bespreking van de uitvaart
 • Aangifte van overlijden bij de gemeente
 • Verzorgen van de Akte van Overlijden en het Verlof tot cremeren
 • Vervoer naar het crematorium aan de Damsluis Almere
 • Bijeenkomst in de afscheidsruimte (45 minuten) voor (maximaal) 10 personen exclusief consumpties
 • Onze uitvaartleider is aanwezig om u en de genodigden te verwelkomen en begeleiden
 • Crematie
 • Na 1 maand as ophalen of laten verstrooien
 • Checklist Rijksoverheid “Wat u moet overheidsinstanties moet regelen na het overlijden van een dierbare”
 • Checklist Nationale Nederlande

Prijs: € 3.695

Intieme creatie afnemen?

Bel ons Mail ons

Complete crematie

Een compleet verzorgde crematie in Almere Stad is een crematie met persoonlijke begeleiding van onze uitvaartleider voor meer dan 10 personen. Wij leveren dan het volgende.

 • Ophalen van de overledene
 • Overbrengen naar onze gekoelde ruimte
 • Verzorgen, kleden en in de kist leggen van de overledene
 • Levering van een nette uitvaartkist
 • Verblijf in de gekoelde ruimte tussen overlijden en de crematie
 • Persoonlijke bespreking van de uitvaart met onze uitvaartleider bij u thuis
 • Aangifte van overlijden bij de gemeente
 • Verzorgen van de Akte van Overlijden en het Verlof tot cremeren
 • Vervoer met staatsie rouwauto naar het crematorium in Almere Stad
 • Plechtigheid in de aula van het crematorium te Almere Stad gedurende 30 minuten
 • Crematie
 • Bijeenkomst in de koffiekamer van het crematorium gedurende 30 minuten exclusief consumpties
 • Na 1 maand as ophalen of laten verstrooien
 • Checklist Rijksoverheid “Wat u moet overheidsinstanties moet regelen na het overlijden van een dierbare”
 • Checklist Nationale Nederlanden

Prijs: € 4.995

Complete crematie afnemen?

Bel ons Mail ons

Exclusieve crematie

Een exclusieve crematie in Almere Stad is een crematie met persoonlijke begeleiding van onze uitvaartleider, extra tijd in aula en koffiekamer, 50 rouwkaarten, extra bezoeken van onze uitvaartleider en 50 koffie/thee. Wij leveren dan het volgende.

 • Ophalen van de overledene
 • Overbrengen naar onze gekoelde ruimte
 • Verzorgen, kleden en in de kist leggen van de overledene
 • Levering van een nette uitvaartkist
 • Verblijf in de gekoelde ruimte tussen overlijden en de crematie
 • Persoonlijke bespreking van de uitvaart met onze uitvaartleider bij u thuis
 • Aangifte van overlijden bij de gemeente
 • Verzorgen van de Akte van Overlijden en het Verlof tot cremeren
 • 50 rouwkaarten inclusief opmaak, enveloppen en een verzendset
 • Vervoer met staatsie rouwauto naar het crematorium in Almere Stad
 • Plechtigheid in de aula van het crematorium te Almere Stad gedurende 45 minuten
 • Crematie
 • Bijeenkomst in de koffiekamer van het crematorium gedurende 45 minuten inclusief 50 koffie of thee en koek of cake
 • Na 1 maand as ophalen of laten verstrooien
 • Checklist Rijksoverheid “Wat u moet overheidsinstanties moet regelen na het overlijden van een dierbare”
 • Checklist Nationale Nederlanden

Prijs: € 6.295

Exclusieve crematie afnemen?

Bel ons Mail ons

Thuis uitvaart

Wilt u geen afscheid nemen in een crematorium ? Kies dan voor een thuis uitvaart zodat je afscheid kunt nemen van je dierbare overledene op de meest intieme en persoonlijke plek mogelijk: thuis! Want thuis kunnen je op elk gewenst moment bij de overledene zijn, in je eigen sfeer en op een plek vol herinneringen. Wij leveren dan het volgende:

 • Ons zorgteam komt naar het woonhuis
 • Verzorgen, kleden van de overledene
 • Opbaren op bed of in een uitvaartkist
 • Levering van alle benodigde materialen zoals een koeling voor bed of kist, kastdeksel, schragen waar de kist op kan staan.
 • Levering van een nette uitvaartkist
 • Telefonische bespreking van de uitvaart
 • Aangifte van overlijden bij de gemeente
 • Verzorgen van de Akte van Overlijden en het Verlof tot cremeren
 • Op uitvaartdag halen we de spullen op met een busje en brengen we de overledene naar het crematorium met een staatsie rouwauto.
 • Familie zwaait overledene thuis uit (en gaat niet meer naar het crematorium)
 • Stile crematie
 • Na 1 maand as ophalen of laten verstrooien
 • Checklist Rijksoverheid “Wat u moet overheidsinstanties moet regelen na het overlijden van een dierbare”
 • Checklist Nationale Nederlanden

Prijs: € 2.995

Geïnteresseerd in een thuisuitvaart?

Bel ons Mail ons

Uitvaart regelen: offerte

Met deze tool kun je, geheel vrijblijvend, een offerte aanvragen.

Meer informatie?

Uw keuze voor een uitvaartdienst is zeer persoonlijk en wij begrijpen het belang van een respectvol en passend afscheid. Wij nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend gesprek waarin we uw wensen en behoeften samen kunnen bespreken. Bel daarvoor naar 088 605 12 05 of stuur een e-mail naar info@amstel-uitvaarten.nl. Wij zijn hier om u te helpen een waardig afscheid te creëren dat eer doet aan het leven van uw dierbare.

Veelgestelde vragen

Een dierbare is overleden. Wat moet ik nu doen?

Bel eerst een arts bij voorbeeld de huisarts of de verpleeghuis arts. Een arts moet namelijk het natuurlijk overlijden van je dierbare vast stellen. Dat wordt ook wel het schouwen van het lichaam genoemd. Nadat de arts het overlijden heeft vast gesteld de overlijdenspapieren heeft getekend kun je ons bellen: 088 - 605 12 05. Over het algemeen zijn we binnen (uiterlijk) 1,5 uur op de locatie van overlijden om je dierbare op te baren of over te brengen naar een gekoelde ruimte. Het is handig als de kleding waarin de overledene gekleed moet worden, klaar ligt. Dan nemen we deze gelijk mee. Vervolgens nemen we contact met je op om de uitvaart te bespreken.

Welke uitvaartvoorzieningen zijn er in Almere?

Almere heeft twee gemeentelijke en een particuliere uitvaartvoorzieningen:

Begraafplaats Almere Haven
Oosterdreef 15
1357 DK Almere

Begraafplaats/crematorium Almere Stad
(ook gedeelte Joodse en islamitische begraafplaats)
Kruidenweg 3
1312 SR Almere

Crematorium “Cremaere”
Damsluisweg 29
1332 EA Almere

Mag ik overal in Almere as uitstrooien?

Nee, je moet toestemming vragen aan de eigenaar van de grond of het water. Dit kan zijn bij Rijkswaterstaat, Provincie of het Waterschap. Over het algemeen kan worden volstaan met het doen van een melding. Als je as wilt verstrooien op water, moet je altijd contact opnemen met het waterschap. Hiervoor geldt de Wet verontreiniging oppervlaktewater. Het is niet toegestaan om as te verstrooien op speelplaatsen en vuilstortplaatsen.

Hoe regel ik een Akte van Overlijden?

Door aangifte van overlijden te doen bij de afdeling Burgerzaken in de gemeente van overlijden. Meestal verzorgt de uitvaartondernemer dit voor je. Wil je liever zelf een afschrift/uittreksel van een overlijdensakte aanvragen? Dan heb je het volgende nodig:

 • jouw geldige identiteitsbewijs;
 • de volledige naam van degene die is overleden;
 • eventueel: document waarin staat waarom je het afschrift/uittreksel nodig hebt.

Wat is een goede uitvaartondernemer in Almere?

Amstel Uitvaarten is een naam die je steeds vaker hoort in Almere. Amstel Uitvaarten verzorgt regelmatig begrafenissen en crematies in Almere. Ook voor inwoners in Almere die ‘terug’ willen naar Amsterdam voor een begrafenis of crematie in Amsterdam. Zij staan bekend om respectvolle dienstverlening en scherpe prijzen. Het nummer van Amstel Uitvaarten is 088 - 605 12 05. Amstel Uitvaarten is ook eigenaar van BudgetCrematie.nl

Wat is een particulier graf?

Een particulier graf is een graf op een begraafplaats dat voor een bepaalde periode wordt uitgegeven aan een specifieke persoon of familie. In een particulier graf kunnen één of meerdere overledenen worden begraven. De rechthebbende van het graf heeft het recht om te bepalen wie er in het graf wordt begraven en kan ook beslissen over het onderhoud en de grafbedekking. Daarnaast heeft deze rechthebbende het recht om na afloop van de grafuitgiftetermijn van 20 jaar (de termijn waarvoor een graf wordt gehuurd) de grafrechten telkens met 5 of 10 jaar te verlengen.Op de begraafplaats van Almere Haven mogen nabestaanden een graf uitzoeken op 1 van onze grafkamers.

×
Bel Amstel Uitvaarten. 088 - 848 82 27