Advies over verzekeringen

Waarom zou ik me verzekeren? Wat als ik onderverzekerd ben? Is het verstandig mijn verzekering af te kopen? Heb ik wel de juiste polis? Wie moet de uitvaart betalen? Mag ik zelf een uitvaartverzorger uitkiezen?

Op deze, en honderden andere vragen geeft onze expert Peter van Schaik antwoord. Peter van Schaik studeerde Economie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en is sinds 1996 in de uitvaartbranche actief.

Let op: u kunt geen vragen stellen die alleen de verzekeraar zelf kan beantwoorden.
Kijk altijd op de polis en leg de vraag rechtsreeks aan de verzekeraar voor. Dat kan meestal via de website van de verzekeraar.

Over Peter van Schaik

Peter van Schaik (Amsterdam, 1970): deskundig in uitvaartzorg en financiƫle dekking.

Peter van Schaik studeerde Economie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en is sinds 1996 werkzaam in de uitvaartbranche. Hij lanceerde meerdere vergelijkingssites waar uitvaartoffertes kunnen worden vergeleken en is verantwoordelijk voor de uitvaartkostencalculator op deze site waar mensen op duidelijke wijze een indicatie krijgen van de kosten van de uitvaart.

Als geen ander weet Van Schaik dat een uitvaart niet tussen de EUR 7000 en EUR 9000 hoeft te kosten, zoals de grote uitvaartverzekeraars vaak beweren. In deze rubriek beantwoordt Van Schaik vragen over uitvaartkosten en financiele dekking.

Spelregels

Spelregels panel Uitvaartkosten en financiƫle dekking

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren, consumenten- en patientenfederaties en voor instellingen en ondernemers die relatie zijn van BV Uitvaart.Com en Peter van Schaik.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Vindt u het openbare karakter van onze dienstverlening vervelend? Wilt u liever niet met naam en toenaam vermeld staan op de site? Maak dan geen gebruik van deze kostenloze faciliteit of dien uw vraag anoniem in.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.Com en Peter van Schaik aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Stel zelf een vraag:


Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE