nieuws

Facultatieve
Sponsors

Ook GUV & Wekking ontvangt Keurmerk Uitvaartzorg.

14 maart 2007

Op woensdag 14 maart heeft GUV & Wekking Uitvaartverzorging als één van de eerste uitvaartverzorgende bedrijven in Nederland het Keurmerk Uitvaartzorg ontvangen.

Vanwege het feit dat er, nogal wat misstanden waren die een tweetal jaren geleden aan het licht kwamen, is de uitvaartbranche begonnen met het oprichten van een keurmerk.
De oprichting van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg en het certificeren van de ondernemingen door deskundige certificatie-instelling als het internationale BSI, moet er toe leiden dat de uitvaartverzorgende bedrijven getoetst kunnen worden.

a href="http://www.guv.nl" target="_new">GUV & Wekking is de eerste Achterhoekse Uitvaartverzorger die dit certificaat in ontvangst mocht nemen en daar is Bert van Asselt, directeur, trots op. “Natuurlijk vinden wij het onze plicht om nabestaanden zo goed mogelijk te begeleiden, in die zin is dit keurmerk een goede meetlat voor ons.
Het Keurmerk Uitvaartzorg is bedoeld als garantie voor de consument, die in een moeilijke periode, namelijk het moment dat er net een dierbare is overleden, in een heel korte tijd moeilijke besluiten moet nemen. Het Keurmerk zorgt ervoor dat de consument weet dat als een bedrijf een keurmerk heeft, men er vanuit kan gaan dat men in vertrouwde handen is.”

“Bij vragen als: welke uitvaartondernemer moet ik bellen? Wat zullen de kosten van de uitvaart zijn. Hoe gaat alles in zijn werk? moet men op een eerlijke en correcte wijze informatie verstrekken. Ook na de uitvaart wordt de nabestaanden gevraagd om zijn mening te geven over de verleende diensten.”, dit geeft ons een goed beeld van hoe de klanten onze dienstverlening ervaren aldus Gerard te Roller (Uitvaartverzorger)
“Wij kunnen daar alleen maar van leren! Bovendien zorgt het keurmerk ervoor dat het kaf van het koren gescheiden wordt. Met de ervaring die we nu opdoen, zal bovendien binnenkort ook Balinkes Uitvaartverzorging in Winterswijk aangemeld worden voor een toetsing voor het Keurmerk. De werkwijze bij Balinkes Uitvaartverzorging is voor 95% identiek aan die van ons. De bedrijfsleiding is immers in dezelfde handen. Dus ook zij zullen ongetwijfeld een certificaat krijgen.”

“Het belangrijkste van het Keurmerk is, dat het de uitvaartverzorgende bedrijven toetst op zaken die voor de nabestaande essentieel zijn. Dit zijn: transparantie, integriteit en professionaliteit.
Op deze onderdelen werd a href="http://www.guv.nl" target="_new">GUV & Wekking dan ook zwaar aan de tand gevoeld.
We konden, met aanpassing van een tweetal zaken, zonder problemen voldoen aan alle eisen van het keurmerk. We deden het in de ogen van de controleur gewoon goed. Vooral de wijze waarop ook de dossiers gevormd werden en alle wensen van de klant vastgelegd werden. Wij ontvingen daarvoor zelfs een compliment! Juist daarom zijn we er trots op dat we woensdag 14 maart het certificaat hebben mogen ontvangen”, aldus Bert van Asselt

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE