nieuws

Facultatieve
Sponsors

(video) Serie interviews met Erik van Zoest van resomatorium Ommeren

6 november 2023


Erik van Zoest opende onlangs het eerste, compleet werkende, resomatorium van Nederland. Waarom liet Erik een resomator installeren op het moment dat resomeren nog niet is toegestaan in Nederland, hoe reageert de branche, wat zijn de kansen en welke partijen lobbyen tegen het opnemen van resomeren in de nieuwe uitvaartwet? Antwoorden op deze, en alle andere vragen over resomeren krijgt u in deze exclusieve serie over resomeren van Uitvaartbranche.nl.

De redactie van Uitvaartbranche.nl bezocht Erik in zijn uitvaartcentrum en resomatorium ’t Vijfde Seizoen in het Gelderse Ommeren. Van het interview van ongeveer 45 minuten hebben wij een serie van vier video’s gemaakt die gaan over verschillende thema’s. De video’s worden de komende weken op vrijdag gelanceerd. Vandaag deel 1.

Aflevering 1: Waarom?
In de eerste aflevering praten we met Erik over waarom hij nu al een resomatorium heeft laten bouwen. Hoe staat het met de nieuwe uitvaartwet en wanneer verwacht Erik dat resomeren mogelijk wordt gemaakt? Uiteraard wordt er veel gelobbyd voor resomeren in Den Haag, maar er zijn ook partijen die juist tegen zijn. Wie zijn dat en waarom willen ze niet dat resomeren wordt opgenomen in de nieuwe uitvaartwet?De serie

De serie bestaat uit vier delen en dit zijn de thema’s:

Deel 1: waarom nu al gebouwd, wie zijn tegen het legaliseren van resomeren, de nieuwe uitvaartwet
Deel 2: duurzaamheid
Deel 3: Hoe werkt het/het hele proces van resomeren vanaf de binnenkomst van de overledene in het resomatorium
Deel 4: vragen uit de branche

Meer informatie over resomatie

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >