Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Boek over begraafplaats Zuidwolde

dinsdag 14 november 2023

De Natuurvereniging Zuidwolde heeft in de afgelopen jaren honderden paddenstoelensoorten ontdekt, variërend van de zwarte roetkluifzwam tot de oorlepelzwam. Door het minimale onderhoud van het gras, slechts eenmaal per jaar maaien, en het één keer in de herfst verwijderen van gevallen bladeren, biedt de begraafplaats een ideale omgeving voor zeldzame soorten.

Joost Verburg verkent de begraafplaats met een scherp oog voor detail, bukkend tussen het mos om verborgen schatten zoals koraalzwammen en aardtongen te ontdekken, dat meldt RTV Drenthe. Hij benadrukt het belang van het behoud van de begraafplaats in zijn natuurlijke staat, waarbij hij zijn liefde voor de bijzondere wasplaten deelt, ook wel de 'orchideeën onder de paddenstoelen' genoemd.

Als eerbetoon aan het vijftigjarig bestaan van de Natuurvereniging Zuidwolde is er een boek uitgebracht, niet alleen gewijd aan de paddenstoelen, maar aan de hele begraafplaats. Met gedichten van Marga Kool hoopt Verburg dat mensen de waarde van de begraafplaats erkennen en het idee om het minimaal te beheren omarmen. Het boek is in een oplage van 4800 exemplaren verspreid.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder