nieuws

Facultatieve
Sponsors

Monuta Charity Fund steunt Europees jaar van mensen met een handicap

16 oktober 2003


Het jaar 2003 is het Europees Jaar van mensen met een handicap en het Monuta Charity Fund (MCF) droeg hier graag een steentje aan bij. In september zijn veertien steden door een promotiekaravaan van het Europees Jaar aangedaan. Het MCF zorgde in elke stad voor een ambassadeur.

Onder het motto gelijk=gelijk trok van 8 tot 24 september 2003 een promotiekaravaan van het Europees Jaar van mensen met een handicap door Nederland. De karavaan startte in Amsterdam en ging vervolgens naar Lelystad, Leeuwarden, Groningen, Assen, Enschede, Rotterdam, Arnhem, Kerkrade, Den Bosch, Alkmaar, Utrecht, Middelburg en Den Haag.

In de gemeenten waar de Karavaan aanwezig was, reikte een ambassadeur van het MCF een cheque van € 2.500,- uit aan het Lokale Comité. In totaal schonk het MCF een bedrag van € 35.000,- aan veertien verschillende Lokale Comités door het hele land.
De Lokale Comités zorgden voor de nodige aanvullende activiteiten en evenementen. Activiteiten waar mensen met en zonder handicap elkaar ontmoetten om elkaar beter te leren kennen of activiteiten die een positieve bijdrage leverden aan de beeldvorming. Oftewel gelijk=gelijk.

Het MCF stelt jaarlijks een gedeelte van haar inkomsten beschikbaar voor projecten die lokaal worden opgezet. Deze projecten moeten voldoen aan een tweejaarlijks thema en een aantal aanvullende criteria. Alle medewerkers van Monuta en de assurantie-tussenpersonen die met Monuta werken, zijn ambassadeur van het MCF. Zij kunnen projecten uit hun omgeving aandragen waarvan zij denken dat deze voor een bijdrage in aanmerking komen.
Het bestuur van het MCF beslist over de toekenning. Dit bestuur bestaat o.a. uit Erica Terpstra en Mies Bouwman

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE