nieuws

Facultatieve
Sponsors

KEURMERK UITVAARTZORG VOOR ALGEMEEN BELANG GRONINGEN

14 maart 2007

Groningen, 16 maart 2007

Namens Algemeen Belang Uitvaartverzorging B.V. heeft directeur Evert de Niet 14 maart jl. op landgoed De Mookerheide als EERSTE in Nederland het keurmerkcertificaat van het Keurmerk Uitvaartzorg in ontvangst mogen nemen.

Het Keurmerk Uitvaartzorg bestaat sinds 1 januari 2007 en is een initiatief van de Vereniging van Ondernemingen in de Uitvaartbranche (VOU) en de Nederlandse Unie van Erkende Uitvaartondernemingen (De NUVU). Aanleiding voor de ontwikkeling van dit keurmerk vormden enkele incidenten met slechte dienstverlening die de uitvaartbranche in 2004 negatief in het nieuws bracht. In het kort kan de doelstelling van het keurmerk worden samengevat als het zorgdragen voor basisprofessionalisering van de keurmerkhouders en het bieden van bescherming aan opdrachtgevers (consumenten).

Een keurmerk wordt niet zomaar gegeven. Daar gaat uitgebreid onderzoek aan vooraf. Een door de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg aangewezen externe onafhankelijke gecertificeerde instelling heeft via een audit gecontroleerd of Algemeen Belang Uitvaartverzorging B.V. aan de keurmerkeisen voldoet. Uit dit onderzoek is gebleken dat wij voldoen aan alle keurmerknormen te weten:
- het maken van heldere afspraken vooraf over uitvoering en kostenbegroting;
- organisatie primair proces;
- professionalisering medewerkers;
- klachtenafhandeling;
- klanttevredenheidsonderzoek.

Deze keurmerknormen vormen samen met de zogenaamde normprotocollen het eisenpakket om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Uitvaartzorg.

Evert de Niet is er erg blij mee dat zijn bedrijf als eerste het certificaat in ontvangst heeft mogen nemen en geeft aan het logo van de Stichting Keurmerk dan ook vol trots te zullen voeren! Zo laten wij zien dat wij een professioneel bedrijf zijn en kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Natuurlijk is het behalen van het Keurmerk Uitvaartzorg een groot compliment voor alle medewerkers van Algemeen Belang, want zonder hen was het niet gelukt!

Algemeen Belang is een zelfstandige, regionaal werkende uitvaartverzorger- en verzekeraar. Een klant- en marktgerichte en betrouwbare onderneming die, kwalitatief hoogwaardig en commercieel slagvaardig, producten en diensten levert op het gebied van uitvaartzorg.

Algemeen Belang is in grootte de 10e natura uitvaart verzekeraar in Nederland en heeft ruim 35.000 polissen in de boeken. Er zijn vergevorderde plannen om te komen tot de oprichting van een eigen crematorium in de stad Groningen alsmede het aanleggen van een natuurbegraafplaats in de provincie.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >