nieuws

Facultatieve
Sponsors

Keurmerk Uitvaartzorg staat al 10 jaar voor kwaliteit

23 november 2016


Nieuwe website maakt het nog makkelijker om een lokale uitvaartondernemer te vinden die voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van het Keurmerk.

Het Keurmerk Uitvaartzorg is tien jaar geleden in het leven geroepen om de kwaliteit en betrouwbaarheid van de uitvaartbranche in Nederland te verhogen. Het doel van Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU) was en is het professionaliseren van de uitvaartbranche. Inmiddels zijn ruim 350 uitvaartondernemingen in het bezit van het Keurmerk Uitvaartzorg. Zij laten daarmee zien dat zij kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan.

Voorzitter van het Keurmerk Uitvaartzorg, Matthijs de Gee, is trots op wat de SKU heeft bereikt in de afgelopen tien jaar: “Als nabestaande wil je dat een uitvaart goed geregeld wordt en volgens jouw wensen. Een van de eisen van het Keurmerk is het opstellen en uitleggen van een transparante begroting. Dat is niet altijd gemakkelijk, want nabestaanden zijn vaak verdrietig, en dan staat hun hoofd niet naar gedoe over geld. Toch wordt op deze manier voorkomen dat nabestaanden achteraf voor nare verrassingen komen te staan.” Jaarlijks worden Keurmerkhouders getoetst of zij nog aan de hoge kwaliteitseisen voldoen. Zo biedt het Keurmerk Uitvaartzorg de garantie dat de aangesloten uitvaartondernemers hun organisatie op orde hebben. Dit geeft nabestaanden vertrouwen en zekerheid.

Nieuwe website

Het Keurmerk Uitvaartzorg heeft een aantal mooie resultaten geboekt maar is niet van plan op de lauweren te gaan rusten. De Gee: “We luisteren en kijken goed waar wij als Keurmerk Uitvaartzorg een rol van waarde kunnen spelen. We staan open voor de bewegingen in de markt en blijven ons ontwikkelen.” De vernieuwde gebruiksvriendelijke website van het Keurmerk Uitvaartzorg, www.keurmerkuitvaartzorg.nl, is daar een voorbeeld van. De website biedt nu de mogelijkheid om eenvoudig en snel een uitvaartondernemer met het Keurmerk Uitvaartzorg in de buurt te vinden. “Zo wordt het kiezen voor een goede, zorgvuldige uitvaartonderneming nog makkelijker.”

Over het Keurmerk Uitvaartzorg

Het Keurmerk Uitvaartzorg helpt consumenten bij het kiezen van een uitvaartonderneming. Ondernemers met het Keurmerk Uitvaartzorg zijn aantoonbaar deskundig, betrouwbaar en transparant. Jaarlijks toetst een onafhankelijk certificeringsbureau of de keurmerkhouders nog aan de hoge eisen voldoen.

Er zijn inmiddels ruim 350 ondernemers die het Keurmerk mogen voeren. Zij hebben hun organisatie op orde: transparante kostenbegrotingen, vakbekwaam personeel en voeren tevredenheidsonderzoeken uit; het maakt allemaal deel uit van de persoonlijke dienstverlening aan de nabestaanden. En om die betrouwbare dienstverlening gaat het bij het Keurmerk Uitvaartzorg.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >