Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Je uitvaart verzekeren loont (advertorial)

donderdag 18 september 2019

Een uitvaart kost tegenwoordig al gauw zo’n 7.000 euro. Ondanks de vaak hoge kosten van een uitvaart, heerst er anno 2019 nog steeds een taboe op het verzekeren van deze kosten. Het afsluiten van een uitvaartverzekering, voelt als vooruitlopen op zaken waar je niet op wilt vooruit lopen. Het is echter geen slecht idee om je te verdiepen in het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Je overlijden zal al heel erg naar zijn om te verwerken voor je nabestaanden, een rekening van 7.000 euro zal dan extra rauw op hun dak vallen. Om je een beetje op weg te helpen in de keuze van een verzekeraar hebben we de belangrijkste tips rondom het afsluiten van een uitvaartverzekering op een rijtje gezet.

1. Bepaal wat je wél, en wat je niet wilt voordat je op zoek gaat naar een uitvaartverzekering. De kosten kunnen enorm verschillen tussen de verschillende verzekeringspakketten.

2. Vergelijk je uitvaartverzekering altijd. Zo weet je dat je altijd de goedkoopste uitvaartverzekering hebt die aan je wensen voldoet. Een uitvaartverzekering is in veel gevallen een verzekering met een hele lange looptijd, een paar euro per maand goedkoper, kan over de gehele looptijd al snel enkele honderden, en misschien wel duizenden euro’s goedkoper zijn.

3. Ligt je familie altijd in over het soort uitvaartverzekering dat je hebt. Uitvaartverzekeringen hebben verschillende uitbetalingswijzen. De ene uitvaartverzekering keert bij overlijden een kapitaal uit aan de nabestaanden (kapitaalverzekering). Een ander soort uitvaartverzekering betaalt de verzekerde kosten rondom een begrafenis direct, een natura uitvaartverzekering. Als laatste is er een natura sommenverzekering. Hierbij kunnen de nabestaanden bedragen declareren bij de uitvaartverzekeraar. Het is dus raadzaam om je naasten in te lichten over het soort uitvaartverzekering dat je hebt, zodat ze hier rekening mee kunnen houden.

4. Sluit in ieder geval een uitvaartverzekering af. Verras je nabestaanden niet met onverwachte enorme kostenposten ;).

We hopen dat je wat aan onze tips hebt gehad en dat je ze zult meenemen in je beslisproces rondom de aanschaf van je uitvaartverzekering.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder