nieuws

Facultatieve
Sponsors

Groot aantal NKU ondernemers ontvangen uitvaartzorg keurmerk

14 maart 2007

Baarn, 14 maart 2007 – Een groot aantal NKU ondernemers ontvangen vandaag, tijdens de eerste uitreiking van het nieuw ontwikkelde keurmerk uitvaartzorg van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg, het keurmerk. Het keurmerk heeft als doel om zorg te dragen voor een basisprofessionalisering voor de keurmerkhouders en om bescherming te bieden aan de opdrachtgevers (consumenten). Onlangs hebben een groot aantal NKU ondernemers een uitgebreide audit doorlopen door een onafhankelijk certificatie-instelling en heeft het keurmerk toegekend gekregen. Vandaag, 14 maart 2007, zal het keurmerk worden overhandigd aan alle ondernemingen die de audit als eerste succesvol hebben doorlopen, waarvan een groot aantal NKU ondernemers zijn.

“Natuurlijk hebben een groot aantal NKU ondernemers zich aangemeld voor een audit om het keurmerk te ontvangen. De NKU ondernemingen hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan. Vanzelfsprekend, zeker in deze branche. Als erkende Nederlandse Kwaliteitsraad Uitvaartverzorging (NKU) ondernemers hanteren wij al geruime tijd een kwaliteitscode die eigenlijk in lijn is met die eisen die de stichting stelt”, aldus R. Yntema voorzitter van de NKU.

Over Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU)
Enkele toonaangevende brancheverenigingen in de uitvaartbranche hebben het initiatief genomen een keurmerk uitvaartzorg te ontwikkelen. De branche wil de kwaliteit van dienstverlening op niveau houden en daarmee het risico op mogelijke imagoschade voorkomen. Op de achtergrond speelt hierbij de ontwikkeling van professionalisering van de branche die zich al 10 à 15 jaar voltrekt.
Deze professionalisering en in het bijzonder het keurmerk zijn er op gericht om een ondergrens te waarborgen aan de professionaliteit van de keurmerkhoudende ondernemingen binnen de branche.

Over NKU
De Nederlandse Kwaliteitsraad Uitvaartverzorging (de NKU) is een landelijk netwerk van geselecteerde en zelfstandige uitvaartondernemingen. Met ruim 75 uitvaartcentra en ruim 20.000 uitvaarten op jaarbasis is de NKU een van de grootste uitvaartorganisaties van Nederland. De NKU
stelt zich tot doel, het optimaliseren en handhaven van kwalitatieve en vooral persoonlijke dienstverlening vóór, tijdens en ook nà de uitvaart. De NKU staat hiermee garant voor betrokkenheid en discretie van de aangesloten ondernemingen en haar medewerkers. Voor meer informatie: www.nku.nl

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE