nieuws

Facultatieve
Sponsors

Restgeld uit uitvaartpolissen niet voor erfgenamen

Leger des Heils roept op tot herbestemming voor goede doelen

17 februari 2024

Het Leger des Heils heeft aangegeven dat uitvaartverzekeraars regelmatig oververzekeren, waardoor er na een begrafenis of crematie aanzienlijke bedragen onaangeroerd blijven. Deze 'oververzekering' leidt ertoe dat het resterende geld op de rekening van de verzekeraar blijft staan, in plaats van te worden uitgekeerd aan de erfgenamen. Dat bericht de Telegraaf vandaag.

Harm van Teijlingen, de stichtingsdirecteur van het Leger des Heils, benadrukt dat dit geld beter gebruikt kan worden voor goede doelen zoals het Leger des Heils, maar dat verzekeraars dit niet toestaan. Het Verbond van Verzekeraars bevestigt dat dit voorkomt en legt uit dat bij natura-sommenverzekeringen het overschot niet aan erfgenamen mag worden uitgekeerd, maar alleen aan de uitvaart besteed mag worden.

Sommige verzekeraars zoeken echter wel naar alternatieve bestemmingen die passen bij de intentie van de verzekering, zoals herdenkingsdiensten of grafmonumenten. Uitvaartverzorger/-verzekeraar Monuta erkent dat dit probleem bestaat, maar benadrukt dat ongebruikte gelden beschikbaar blijven voor toekomstig gebruik. Hoewel de exacte omvang van dit probleem niet bekend is, benadrukt het Leger des Heils dat dergelijke bedragen een waardevolle bestemming zouden kunnen vinden bij goede doelen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >