nieuws

Facultatieve
Sponsors

Kunst belicht in Uitvaartcentrum Watergraafsmeer

22 februari 2024

Museum Tot Zover organiseert dit jaar een reeks activiteiten in het leegstaande rouwcentrum PC Art Paviljoen van Uitvaartcentrum Watergraafsmeer, gelegen op het terrein van begraafplaats De Nieuwe Ooster, aldus museumdirecteur Guus Sluiter. Deze tijdelijke uitbreiding maakt deel uit van een samenwerking met de eigenaar van het rouwcentrum, die plannen heeft om het te verbouwen tot het duurzaamste uitvaartcentrum van Nederland.

De aftrap vindt plaats op zondag 25 februari met een evenement over nieuwe manieren van omgaan met verlies, in samenwerking met Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA). Sprekers zoals Joris van Casteren en andere voordrachtartiesten zullen het thema rouw benaderen vanuit kunst- en culturele perspectieven.

Het evenement belooft een emotioneel rijke ervaring te worden, gezien de locatie waar vele families afscheid hebben genomen van dierbaren. Verder in het jaar worden meer evenementen georganiseerd, waaronder een bijeenkomst met het Amsterdams verhalenvertellerscentrum Mezrab rond 1 april, en waarschijnlijk een vervolg in juni. Ook zijn er plannen voor theatergroepen om later in het jaar uitvoeringen te geven. Het museum staat open voor professionele bijdragen uit de kunst- en cultuursector die aansluiten bij het thema van rouwverwerking.

Meer informatie over een uitvaart in Amsterdam Oost

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >