nieuws

Facultatieve
Sponsors

Islamitische Begraafplaats Utrecht: Bezwaren Overwonnen

24 februari 2024


In Utrecht is een belangrijke mijlpaal bereikt in de ontwikkeling van de eerste islamitische begraafplaats in de regio, na een succesvolle oplossing van eerdere bezwaren tegen het Raadsbesluit. Ondanks uitdagingen, waaronder bezwaren van omwonenden en de organisatie BIBIN, is het projectteam verheugd te kunnen aankondigen dat deze hobbels zijn overwonnen, waardoor de weg vrij is voor de realisatie van dit essentiële initiatief.

Met een oppervlakte van 10.495 m2 en een taxatiewaarde van €1.530.000, is de begraafplaats een stap dichter bij het bieden van een waardige laatste rustplaats voor de moslimgemeenschap in Utrecht. Namens het bestuur deelt Abdelkader El Yandouzi mee dat de onderhandelingen met de gemeente lopen en binnenkort een fondsenwervingsactie van start gaat. Lees hier het persbericht

Onderwerp: stand van zaken Islamitische Begraafplaats Tolsteeg Utrecht

Assalamoe aleikoem,

Geliefde broeders en zusters,
Hiermee informeren wij u over de recente ontwikkelingen rondom de islamitische begraafplaats in Utrecht.

Vanwege lopende procedures tegen het Raadsbesluit konden wij u niet eerder berichten. Er waren bezwaren ingediend door omwonenden en door een andere organisatie (BIBIN). Wij zijn verheugd u te kunnen melden dat deze bezwaren in ons voordeel zijn afgehandeld Alhamdoulillah. De weg ligt dus open om dit belangrijke project te realiseren.

De oppervlakte van de begraafplaats is 10.495 m2 groot. De gemeente heeft een onafhankelijk taxateur ingeschakeld. Die heeft de begraafplaats getaxeerd op een bedrag van €1.530.000.

Momenteel zijn we druk aan het onderhandelen met de gemeente. Wij willen komen tot afspraken en voorwaarden voor een duurzame en succesvolle realisatie van de begraafplaats. Wij streven ernaar om op basis van de onderhandelingen te komen tot een overeenkomst die beter past bij beide belanghebbenden.

Wij zijn voornemens om binnenkort te starten met fondsenwerving om het benodigde bedrag bijeen te kunnen krijgen. Wij rekenen op uw steun en betrokkenheid om dit project tot een succes te maken, zodat onze dierbaren een waardige laatste rustplaats kunnen vinden, dicht bij huis en binnen onze eigen moslimgemeenschap.

We begrijpen dat dit voor sommigen van u een lange weg is geweest en we zijn er nog niet. Maar het succes is in zicht. Wij willen dan ook onze oprechte dankbaarheid uitspreken voor uw geduld en steun bij dit proces. Samen kunnen we ervoor zorgen dat onze gemeenschap een plek heeft waar we onze geliefden met respect kunnen gedenken.

Houd onze communicatiekanalen in de gaten voor meer updates en informatie over hoe u kunt bijdragen aan dit belangrijke project.

Samen kunnen we het verschil maken!

Met vriendelijke groet,


Abdelkader El Yandouzi
Namens het bestuur

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Utrecht op www.uitvaart-utrecht.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >