nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuwe rouwkamers voor Stadscrematorium Groningen

Opening van rouwkamers Libelle, Vlinder en vernieuwde Advies & Zorgruimte

5 april 2024

Persoonlijk afscheid
René Braaksma Stadscrematorium Groningen

Stadscrematorium Groningen (Crematoriumlaan 6, 9747 AM Groningen) luistert altijd naar gasten en families. Om de dienstverlening nog verder uit te breiden, heeft Stadscrematorium Groningen op 3 april twee rouwkamers geopend: Libelle en Vlinder. Ook is de Advies & Zorgruimte geheel vernieuwd. In deze ruimte adviseren medewerkers over de laatste bestemming van de as, en is een uitgebreide collectie urnen, sieraden en andere gedenktekens te bekijken.

Persoonlijk afscheid

“Steeds vaker zien wij dat nabestaanden behoefte hebben om de laatste dagen op een intieme manier door te brengen, om bij hun dierbare te zijn en afscheid te nemen”, vertelt René Braaksma, locatiemanager van Stadscrematorium Groningen. “In de dagen voorafgaand aan de uitvaart kunnen familie en vrienden in de rouwkamers op eigen wijze afscheid nemen. Families kunnen de kamers naar wens aankleden met bijvoorbeeld bloemen en foto’s. Er is koffie en thee aanwezig en indien gewenst kunnen ook andere hapjes en drankjes verzorgd worden.”

Ook de Advies & Zorgruimte is gerenoveerd. Hier kunnen gasten een grote collectie aan urnen en sieraden bekijken. “Onze medewerkers gaan graag met de mensen in gesprek. Voor advies, hulp, of gewoon een luisterend oor.” Zowel de rouwkamers als de Advies & Zorgruimte zijn met natuurlijke materialen en kleuren ingericht. “Het is heel mooi geworden. Rust, comfort en kwaliteit staan centraal. We zijn met het hele team ontzettend trots en hopen onze gasten hiermee te helpen. Want daar doen wij alles voor.”


Rouwkamers Stadscrematorium Groningen

Klaar voor de toekomst

Met deze nieuwe en vernieuwde ruimtes kijkt Stadscrematorium Groningen uit naar de toekomst. René Braaksma: “We gaan mee met de tijd, houden ontwikkelingen in de gaten en luisteren naar gasten en relaties. Stadscrematorium Groningen speelt een belangrijke rol voor veel mensen in de stad Groningen en de regio daaromheen, en wil dat nog lang blijven doen.”


Advies & Zorg Stadscrematorium Groningen

Stadscrematorium Groningen

Stadscrematorium Groningen werd in 1962 gebouwd en was daarmee het derde crematorium van Nederland. Het crematorium, een Rijksmonument, is ontworpen door architect A.H. Wegerif en ligt aan de rand van de stad Groningen. Het authentieke karakter van het crematorium gaat samen met een warm, sfeervol en eigentijds interieur. De parkachtige omgeving en gastvrije medewerkers maken het crematorium tot een bijzondere locatie voor een passend afscheid.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Groningen op www.groningenuitvaart.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >