nieuws

Facultatieve
Sponsors

DELA sluit Uitvaartcentrum Boxtart (Apeldoorn)

Dienstverlening verhuist naar nabijgelegen locaties

28 augustus 2022

Coöperatie DELA sluit op 1 september het Boxtart uitvaartcentrum aan de Van der Houven van Oordtlaan in Apeldoorn. Het pand moet verbouwd worden om te blijven voldoen aan bijvoorbeeld ARBO-regelgeving, maar dat is te duur gebleken voor het Rijksmonument. Het pand is nu verkocht.

Voor de dienstverlening vanuit Boxtart DELA voor verzorging, opbaringen en rouwbezoeken, kunnen nabestaanden terecht op andere locaties van de uitvaartcoöperatie. Een voorbeeld daarvan is die aan de Colijnstraat.

In de locatie aan de Van der Houven van Oordtlaan hielden ook de regionale uitvaartteams van DELA kantoor. Ook hun werkplekken verhuizen mee. Ook de naam Boxtart blijft daarmee behouden in Apeldoorn.

Een stukje geschiedenis

De naam "Boxtart" heeft een bijzonder plekje in de Nederlandse uitvaartgeschiedenis. De uitvaartonderneming was voor de overname door DELA eigendom van Tony Boxtart, voormalig voorzitter van De Nederlandse Unie van Uitvaartonderneming (De NUVU).
De NUVU, destijds gevestigd in Den Haag, was voorheen dé branchevereniging voor de kleinere, particuliere (familie)uitvaartondernemingen.

De grotere uitvaartbedrijven, waaronder DELA, Yarden en Monita, waren verenigd in de 'andere' branchevereniging, de VOU (Vereniging Ondernemingen in de Uitvaartzorg). In 2008 besloten De NUVU en VOU tot BGNU te fuseren tot wat nu BGNU is.

In 2005 besloot de familie Boxtart uit het uitvaartcentrum te stappen. De keuze voor een nieuwe eigenaar was snel gemaakt. DELA nam het gerenommeerde bedrijf over en het uitvaartcentrum is onder de naam Boxtart DELA verder gegaan. Het karakteristieke pand wordt dus nu door DELA afgestoten.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Apeldoorn op www.uitvaartverzorging-apeldoorn.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >