nieuws

Facultatieve
Sponsors

Emmen geeft as moeder eindelijk terug aan dochters

23 augustus 2022

De gemeente Emmen gaat de as van mevrouw De Vries na maanden alsnog overhandigen aan de dochters van de vrouw. De gemeente weigerde de as eerder terug te geven en dreigde zelfs om deze uit te strooien omdat de zoon van overledene geen toestemming had gegeven om de as vrij te geven.

De zoon heeft een drugsverleden en er was ten tijde van het overlijden van mevrouw De Vries al vijf jaar geen contact meer met de zoon. De gemeente was opdrachtgever van de uitvaart omdat de familie deze niet kon betalen. Emmen stelde dat het de as alleen zou vrijgeven als alle kinderen daarvoor toestemming zouden geven.

Onlangs kwam de zoon plotseling langs bij een van de dochters van de vrouw. Hij was zwaar onder invloed en dat bezoek bracht uitvaartverzorgster Lucy Bosma op het idee om de zaak nog eens onder de aandacht te brengen bij de gemeente. Bosma wist eerder dit jaar te regelen dat de as niet uitgestrooid werd, maar nog een tijd bewaard zou blijven. De gemeente heeft Lucy Bosma nu laten weten dat ze de as alsnog zal overhandigen aan de dochters.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >