nieuws

Facultatieve
Sponsors

Meer Nederlanders overleden in het buitenland

15 augustus 2022

Het is druk bij Van der Heden Internationaal Rouwvervoer en andere bedrijven die overledenen terugbrengen uit het buitenland. Dat komt omdat veel Nederlanders na de lange coronajaren weer op vakantie gaan in het buitenland. Dit jaar zijn er tot nu toe al 332 Nederlanders overleden in het buitenland. Dat aantal is hoger dan de afgelopen jaren, maar ook hoger dan het jaar voordat corona toesloeg.

Vorig jaar kwamen in de eerste 7 maanden 283 Nederlanders in een ander land te overlijden. In 2020 overleden in dezelfde periode 271 Nederlanders in buitenland, in 2019 waren dat er 278. Let wel op, deze cijfers hebben alleen betrekking op gevallen waarbij in het buitenland consulaire hulp is verleend, dat meldt RTL Nieuws.

Neem altijd een reisverzekering

Voordat een overledene vanuit het buitenland teruggebracht kan worden naar Nederland moet er heel wat geregeld worden. Dat gaat dan bijvoorbeeld om veel papierwerk, planning, maar bijvoorbeeld ook het balsemen van de overledene. Dirk van Vuure, directeur van Van der Heden Internationaal Rouwvervoer, adviseert reizigers om altijd een reisverzekering te nemen die de kosten dekt voor het repatriƫren in geval van overlijden.

Gemiddeld duurt het 5 werkdagen dagen om een overledene naar Nederland terug te brengen wanneer het overlijden heeft plaatsgevonden binnen Europa. Als het gaat om een land buiten Europa kan het langer duren voordat een overledene naar Nederland gebracht kan worden.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >