nieuws

Facultatieve
Sponsors

Rijksmonument de Arcade van ondergang gered

31 augustus 2022


Het rijksmonument de Arcade (1884), van de bekende architect W.B. van Liefland (1857-1919) gelegen op de monumentale begraafplaats St. Petrus Banden te Den Haag heeft de afgelopen twintig jaar door verzakking en zettingen enige scheurvorming opgelopen.

Na een langdurig en zorgvuldig onderzoek door de Firma Hoogendoorn en Ingenieursbureau Broersma uit Den Haag zijn nieuwe sonderingen gedaan om de exacte grondlaag te onderzoeken. Na afstemming met de Rijksdienst voor het Cultureel erfgoed, het Bisdom Rotterdam en de afdeling Monumentenzorg van de gemeente Den Haag ingediend door Architectenbureau Queeste.

De realisatie van het project is mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid Holland die een belangrijke financiƫle bijdrage heeft geleverd.

Vervolgens is op basis van het innovatieve funderings idee met Sobu palen de bouw gestart in samenwerking met het gespecialiseerde Haagse bedrijf Revac. Na een periode van vijf jaar staat de Arcade na 138 jaar weer stevig op zijn nieuwe fundering en is klaar voor de toekomst


Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Den Haag op www.uitvaart-den-haag.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >