nieuws

Facultatieve
Sponsors

Antigone’s of the pandemic in de Westerkerk in Amsterdam

Eerbetoon aan coronadoden en hedendaagse Antigones

18 januari 2022


World Opera Lab presenteert op zaterdag 5 februari aanstaande in de Westerkerk in Amsterdam de wereldpremière van Antigone’s of the pandemic. Deze internationale muziektheaterproductie, onder regie van Miranda Lakerveld, is een wereldwijd eerbetoon aan de hedendaagse Antigone’s en hun families, die in deze coronatijd hun doden op een eervolle wijze willen begraven en herdenken.

Antigone’s of the pandemic is gebaseerd op de aloude mythe van Antigone. De mythe is in deze productie getransformeerd naar een ceremonie van hoop. Antigone, die alles inzet om haar broer te begraven, is een mythe dat al eeuwenlang wordt verteld in verschillende culturen.

Hoewel er op dit moment nog geen einde in zicht lijkt van de pandemie ziet Miranda Lakerveld het als haar morele plicht om op een artistieke wijze aandacht te geven aan de vele corona doden en aan de mensen die wereldwijd dag en nacht betrokken zijn bij de pandemie. “Een ceremonie van hoop, is de ondertitel van deze productie. Voor ons als theatermakers, die werkzaam zijn over de hele wereld, willen wij niet alleen de worsteling laten zien over de gevolgen van COVID, maar ook de hoop uitspreken voor de toekomst“.

Info & Tickets

Info & Tickets

Tickets voor 25 euro: Antigone’s of the pandemic
Meer info: www.worldoperalab.com

Locatie & tijden
Zaterdag 5 februari
19.00u Amsterdam (kerk open om 18.30u)
Westerkerk
Prinsengracht 279

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Amsterdam op www.begrafenis-amsterdam.nl.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE