nieuws

Facultatieve
Sponsors

Foetus begraven in eigen tuin is toegestaan

19 januari 2022

Naar aanleiding van het bericht over de Hattemse ouders die hun, na 17 zwangerschapsweken levenloos geboren, zoontje hebben begraven in hun eigen tuin zijn er veel vragen over de regels. Mensen vragen zich af of het wel legaal is, het antwoord op die vraag is, ja.

Het heeft te maken met de huidige wet die voorschrijft dat wanneer een kindje voor de 24 weken levenloos wordt geboren, de wet op de lijkbezorging niet geldt. Ouders mogen dan zelf kiezen wat ze met het lichaam van hun kindje willen en mogen het dus ook in de eigen achtertuin begraven. Voorwaarde is dat de eigenaar van de grond er toestemming voor geeft en dat ben je zelf als het om je eigen huis en tuin gaat. Als ouders hun kindje willen begraven in een bos moeten ze daar eigenlijk eerst toestemming voor vragen bij de eigenaar van het bos.

Uitzondering

Wanneer een kindje voor de 24 weken langer dan 24 uur leeft geldt de Wet op de lijkbezorging wel, dat meldt Dagblad de Stentor. In dat geval is een uitvaart verplicht en moet er dus een begrafenis op een begraafplaats.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >