nieuws

Facultatieve
Sponsors

Corona en uitvaarten (per 19 december 2021)

18 januari 2022


18 december: De informatie op deze pagina is aangepst na de persconferentie van het kabinet van 18 december om 19.00 uur.

Bezoekers op een uitvaart moeten 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar. Uitvaartplechtigheden kunnen overdag en ’s avonds plaatsvinden. Er zijn maximaal 100 personen toegestaan. Volg ook tijdens een uitvaart de basisregels tegen de verspreiding van het coronavirus.

Coronaregels bij uitvaartplechtigheid en condoleance
Volg de basisregels tijdens uitvaarten:

  • Was vaak en goed uw handen.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Blijf thuis bij klachten en laat u direct testen bij de GGD of doe een zelftest. Ook als u al gevaccineerd bent en als u een booster prik heeft gehad.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.
  • Volg deze basisregels ook als u al gevaccineerd bent.


Coronatoegangsbewijzen zijn niet verplicht voor uitvaartcentra met een horecafunctie. Of andere locaties waar een uitvaart plaatsvindt. U draagt wel een mondkapje.

Wanneer de condoleance plaatsvindt in een horecalocatie die geen uitvaartlocatie is, dan gelden de coronaregels voor de horeca.

Noodopvang voor kinderen van uitvaartondernemers of werknemers in uitvaartsector
Mensen met een cruciale functie bij een uitvaart worden aangemerkt als werkzaam in de zorg. Zij hebben daarom een cruciaal beroep. Zij kunnen gebruik maken van de noodopvang als zij niet zelf hun kinderen kunnen opvangen. Wie in aanmerking komt voor de noodopvang, is een kwestie van maatwerk.

Wettelijke termijn voor begraven en cremeren langer tijdens coronacrisis
Met toestemming van de burgemeester is een begrafenis of crematie later dan 6 werkdagen na een overlijden mogelijk. In dat geval kan de burgemeester na overleg met een arts (in veel gevallen de GGD) tijdelijk een afwijkende termijn stellen. Dat kan dan ook eventueel voor alle uitvaarten binnen een gemeente. Burgemeesters kunnen hier ook vanuit hun functie toe besluiten, zonder aanvraag.

Kijk voor een actueel overzicht van alle maatregelen op de website van de overheid.

Corona nieuws

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Rotterdam op www.uitvaartrotterdam.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >