nieuws

Facultatieve
Sponsors

Aandacht voor psychisch kwetsbare jeugd en rouw na suïcide

31 augustus 2020


De roman ‘Ondersteboven’ vertelt het kwetsbare verhaal van Merel, die haar leven probeert op te pakken na het verlies van zoon Davey. Het verhaal is opgeschreven door Annerieke de Vries, geïnspireerd door gebeurtenissen uit het leven van Astrid van Vugt, Caroline de Bes en de auteur. Astrid van Vugt hijst samen met haar kinderen op donderdag 10 september, Wereld Suïcide Preventie Dag, de vlag op de Vuurtoren van Noordwijk.

Na afloop van het vlag hijsen presenteert Annerieke de Vries haar nieuwe roman, waarmee aandacht wordt gevraagd voor de problematiek van psychisch kwetsbare jeugd en het doorleven van rouw na suïcide. Twee niet alledaagse thema’s die in deze roman centraal staan. De schrijfster hoopt door het schrijven van deze roman, bij te dragen aan de bewustwording en bespreekbaarheid hiervan.

Tien procent van de opbrengst van het boek wordt gedoneerd aan de Rogier Hulst Foundation. Deze organisatie, opgericht door Astrid van Vugt na het verlies van haar zoon, zet zich in voor lotgenotenbijeenkomsten van ouders, kinderen, broers en zussen van iemand die door suïcide om het leven kwam. De Foundation heeft ook het ‘Roger That Inspiratielab’ voor jongeren ontwikkeld, waarvan de eerste locatie op 1 oktober wordt geopend in Zuid-Oost Brabant. Op deze plek kan de ‘rugzak’ open en wordt, waar nodig, gehoor gegeven aan jongeren die een kwetsbare periode doormaken.

Over Astrid, Caroline en Annerieke

Annerieke de Vries heeft, na een carrière in de zorg, haar focus nu op het auteurschap. Ondersteboven is haar vierde boek.

Astrid van Vugt heeft, naar aanleiding van het verlies van haar zoon Rogier in 2012, de Rogier Hulst Foundation opgezet.

Caroline de Bes stond in januari 2020 in de ‘Linda’, samen met twee andere dappere moeders. De moeders vertelden hoe het is om te leven met een kind dat zwaar uit balans is. Een kind dat soms liever dood wil.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE