nieuws

Facultatieve
Sponsors

Actie om graf ‘gekke Eddie’ te behouden

14 augustus 2019

Eddie Otten, liefkozend ‘gekke Eddie’ genoemd, is de meest bekende Vierdaagse wandelaar die de Nijmeegse Vierdaagse nooit helemaal heeft uitgelopen. Hij was vooral gespecialiseerd in de laatste kilometers tijdens de Via Gladiola. Hij werd een bekendheid rond de Vierdaagse maar nu jaren na zijn overlijden wordt zijn graf misschien geruimd, dat meldt de Gelderlander.

Gekke Eddie voegde zich tijdens de laatste kilometers van de Via Gladiola tussen de wandelaars. Hij liet zich toejuichen en werd in de loop van de jaren zelfs een bekendheid bij het publiek en de lopers. Na zijn dood werd hij begraven op het kerkhof van Nederlands Hervormde kerkje in Groesbeek. Nu meer dan 20 jaar later worden er tijdens de donderdag van de Vierdaagse nog bloemen op zijn gelegd.

Ook Hans Zweers uit Groesbeek is Otten nooit vergeten. Toen hij hoorde dat de grafrechten niet meer worden verlengd is hij een inzamelingsactie begonnen. Als er 600 euro wordt opgehaald kunnen de grafrechten weer voor een periode worden verlengd. Wie een bijdrage wil doen kan contact opnemen met een bestuurslid van de protestantse gemeente Goesbeek via dit mailadres: henniesmitlocht7@gmail.com. De kerk zal dan een mail sturen met het rekeningnummer en de juiste omschrijving.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE