nieuws

Facultatieve
Sponsors

'Wijzigen polissen Yarden onrechtmatig'

5 augustus 2019

Yarden mag de polisvoorwaarden niet wijzigen op de manier waarop de uitvaartverzekeraar dat heeft gedaan. Dat zei advocaat Casper Janssens afgelopen weekend in het programma Radar op NPO Radio 1. Yarden heeft 380.000 klanten een brief gestuurd waarin staat dat hun polis behoorlijk is uitgekleed. Jarenlang hebben deze mensen betaald aan Yarden, maar nu moeten ze toch bijbetalen voor hun uitvaart.

Radar heeft heel veel klachten ontvangen over Yarden. Klanten zouden ook woedend zijn omdat er in de brief zou staan dat er pas na hun overlijden gekeken wordt waar men recht op heeft. Maar zo’n beetje de enige reden waarom mensen een uitvaartverzekering afsluiten is nou juist om zekerheden te regelen voor hun toekomstige uitvaart.

Advocaat Janssens zegt dat Yarden niet alle polissen eenzijdig mag aanpassen. Dat zou komen omdat niet alle polissen een en-bloc clausule bevatten. De advocaat wijst er overigens op dat Yarden ook in het geval van een en-bloc clausule de voorwaarden niet zomaar eenzijdig mag wijzigen.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE