nieuws

Facultatieve
Sponsors

Bunker nazikopstuk Seyss-Inquart moet crematorium worden

3 december 2018

Het Rijksvastgoedbedrijf is bezig met de verkoop van de bunker van nazikopstuk Arthur Seyss-Inquart op landgoed Clingendael. De gemeente Den Haag heeft een aantal voorwaarden en mogelijkheden omschreven over wat de koper er mee mag doen. Een van die opties is dat de bunker een crematorium wordt, dat meldt Denhaagcentraal.net.

Het kan bijna niet pijnlijker zou je denken, maar ambtenaren hebben deze optie toch echt op papier gezet. Arthur Seyss-Inquart was als Rijkscommissaris van de nazi’s verantwoordelijk voor de vervolging van onder andere Joden, roma’s en homo’s in Nederland. De meeste van zijn slachtoffers werden in nazikampen vermoord en eindigden daar in ovens van de nazi’s. Logisch dus dat verschillende historici en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties niet blij zijn met deze optie. De stichting die streeft naar het behoud van de bunker noemt het in een interview met Denhaagcentraal.net, ‘op zijn zachts gezegd niet tactvol’.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Den Haag op www.uitvaart-den-haag.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


13 januari 2019 om 17:43

Olivier

Wat een ongelooflijk ziek bericht. Ze zouden eigenlijk die mensen van de gemeente eens wat geschiedenislessen over de holocaust moeten geven. Hoe erg dat ze durven opperen dat de bunker van de gezagvoerder van Nazi-Duitsland in Nederland zou kunnen dienen als plek waar mensen vernietigd worden. Ziek, ziek, ziek!


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE