nieuws

Facultatieve
Sponsors

RTL Nieuws: "Nederlanders betalen onnodig hoge premies voor hun uitvaartverzekering"

5 december 2018

Er zijn grote verschillen in premie tussen de verschillende uitvaartverzekeraars. Dat maakte RTL Nieuws vanochtend bekend naar aanleiding van recent onderzoek. Op standaard verzekeringen kunnen de verschillen oplopen tot wel € 3.600, bij exact dezelfde dekking.
Het onderzoek bekeek de verschillende kapitaalverzekeringen van Ardanta, Monuta, DELA en Yarden.

Hogere dekking, grotere premieverschillen

De verschillen in premie nemen toe wanneer de dekking toe neemt. Bij een dekking van € 7.000 kunnen de verschillen in premie oplopen tot € 2.131. Maar bij een hogere dekking van € 10.000 lopen de verschillen op tot € 3.636. Bovendien bieden verzekeringen met een korte looptijd vaak meer dekking dan duurdere varianten, aldus RTL Nieuws.

Consumenten doen er dus goed aan de verschillende uitvaartverzekeringen te vergelijken. Dat kan o.a. bij de site Uitvaartverzekering.com.

Kinderen meeverzekeren

Bij de 4 grote verzekeraars kwam DELA het duurste uit de bus en was de dekking minder goed omdat kinderen niet gratis zijn meeverzekerd. Bij Yarden is dat laatste wel het geval.

Reageer op dit artikel

Reacties:


19 december 2018 om 15:33

M. de Jong

Fijn dat de consument zich niet enkel en alleen blind staart op de prijs. Belangrijker is of de verzekering bij de wensen van de consument aansluit! Bijvoorbeeld de tool van www.uitvaartverzekeringnu.nl kijkt naar behoeften van klant ipv focus op prijs.


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE