nieuws

Facultatieve
Sponsors

As-verstrooiing in de natuur: nieuw strooiveld in Tilburg

Samenwerking Gedenkbos De Spinder en Crematorium Tilburg

14 december 2018

Gedenkbos De Spinder

Ten noordwesten van Tilburg ligt bij het Blauwe Meer Gedenkbos De Spinder. Op dit prachtige landgoed was het al mogelijk om een gedenkveldje in te richten.
In samenwerking met Crematorium Tilburg hebben de vrijwilligers van Gedenkbos De Spinder nu ook een speciaal uitstrooiveld gecreëerd.

Gedenkbos De Spinder

Gedenkbos de Spinder is een landgoed van 10 hectare ten noordoosten van Tilburg. Dit bosrijke landgoed ligt in een bestaand natuurgebied en wordt beheerd en onderhouden door vrijwilligers. In het gedenkbos kon tot nu toe alleen een eigen persoonlijk gedenkveldje gehuurd worden voor een periode van minimaal 5 jaar. Nu is er een algemeen strooiveld bijgekomen.


Teruggeven aan de natuur

Crematorium Tilburg heeft al strooivelden in het eigen Afscheidspark, maar directeur Mariëlle van den Heuvel werkte graag mee aan de totstandkoming van dit nieuwe strooiveld. “Nabestaanden zijn vaak op zoek naar een plek in de natuur voor het verstrooien van as. Een plek waar zij in alle rust naar terug kunnen keren en kunnen herinneren. In Tilburg was een dergelijke plek helaas nog niet beschikbaar. Samen met de vrijwilligers van Gedenkbos De Spinder hebben we daarom in dit bosgebied een speciaal uitstrooiveld gecreëerd.”

Bezoeken

Nabestaanden kunnen op het strooiveld onder de bomen de as van hun overleden dierbare aan de natuur teruggeven. Als ze dat willen, wordt er ook een houtschijf met de naam van de overledene op de bij het strooiveld liggende boomstammen bevestigd. Omdat het gedenkbos voor iedereen toegankelijk is, kunnen nabestaanden zo vaak zij willen terugkeren naar deze plek. Kijk voor meer informatie op www.gedenkbosdespinder.nl.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Tilburg op www.uitvaart-tilburg.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE