nieuws

Facultatieve
Sponsors

Inbraak tijdens uitvaart

10 december 2018

De politie Limburg waarschuwt nabestaanden voor uitvaart inbrekers. Dit soort inbrekers zijn mensen van het allerlaagste soort die via rouwadvertenties en berichten op sociale media mensen zoeken die naar de uitvaart van een dierbare moeten. Terwijl mensen afscheid nemen van hun dierbare wordt er bij hen thuis ingebroken.

Het gebeurde vorige week in de woning van een overledene in het Limburgse Sevenum. Tijdens de uitvaart werd het huis van de overledene doorzocht door inbrekers. Dat gebeurde donderdag tussen 13.30 en 21.00 uur aan de Monseigneur Verstraelenstraat in Sevenum. De politie roept getuigen op om zich te melden.

Nabestaanden kunnen beter voorzichtig zijn met het verstrekken van adresgegevens op een rouwkaart of online. Voor de correspondentie kan men beter verwijzen naar het adres van de uitvaartondernemer. Dieven weten namelijk dat er tijdens de uitvaart niemand thuis is en dat de buren meestal ook bij de uitvaart aanwezig zijn. Het is daarom niet onverstandig om mensen uit de straat te vragen om op de dag van de uitvaart op het huis te passen.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE