nieuws

Facultatieve
Sponsors

Oude begrafeniskoets en historische kleding op het R.K. Kerkhof

29 augustus 2018


Op Open Monumentendag zaterdag 8 september zal De Stichting MONUTA HELPT een cheque van 5000 euro overhandigen aan het bestuur van het Klakkelmans Gilde .De feestelijke overhandiging door Robert Schepers van Monuta, is gekoppeld aan de Monumentendag, waaraan het R.K. Kerkhof aan de Bisschop Willebrandtlaan deelneemt.

De overhandiging van de cheque vindt plaats om 11:00 uur. Vrijwilligers van het Klakkelmansgilde zullen de hele dag in historische kleding op het kerkhof aanwezig zijn en kunnen u meer vertellen over het Klakkelmansgilde.

Het Klakkelmansgilde is een stichting die oude begrafenis kleding en oude gebruiken in de uitvaart in Nederland onder de aandacht brengt; het gilde kan met de hulp van de Stichting Monuta Helpt een begrafeniskoets uit 1916 kopen en natuurlijk is ook deze historische koets is te bezichtigen op het kerkhof.
De Koets werd ergens in een loods gevonden en is grondig gerestareerd door leerlingen van het Deltion college, waarbij de adviezen en de verf van de Koninklijke van Wijhe verf op zeer hoge prijs werden gesteld.

https://www.klakkelmansgilde.nl
https://www.monuta.nl/over-monuta/monuta-helpt/


Informatie bij Wim Vlaanderen
038-4531526/06-37195155
vlaanderenmei@gmail.com
info@klakkelmansgilde.nl

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE