nieuws

Facultatieve
Sponsors

Crematorium Noorderveld ook op zondag open

7 december 2015

Vanaf 27 december kunnen ook op zondag uitvaartplechtigheden plaatsvinden in het Nieuwegeinse Crematorium Noorderveld. Hierdoor kan het crematorium de benodigde capaciteit blijven bieden voor het gestegen aantal crematies. Het houden van een condoleance was al eerder mogelijk op de zondagen.

“Steeds meer mensen verkiezen cremeren boven begraven. Hierdoor neemt de drukte in de crematoria toe. Wij merken steeds vaker dat nabestaanden gedwongen zijn uit te wijken naar een ander crematorium of te kiezen voor een ander tijdstip,” aldus Jeroen van den Broek, manager van Noorderveld. “Door ook de zondag open te gaan hopen we dit tegen te gaan.”

Crematorium Noorderveld berekent geen toeslagen voor gebruik van het crematorium op een zaterdag of een zondag. Ook de dienstverlening is gelijk als op andere dagen; zo is het ook mogelijk om op zondag verse broodjes te serveren.

Meer informatie over Crematorium Noorderveld is te vinden op www.crematoriumnoorderveld.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


8 december 2015 om 11:37

Boukje Canaan

De 24/7 uurs economie is haast niet meer aan te ontkomen. Zondag is geen heilige dag meer voor veel mensen. Uitvaartbegeleiders werken toch al vaak onregelmatig en op zondag. Dus raar vind ik dit niet. Nu is er een schaap over de dam. Eén crematorium moet hierin de eerste zijn. Gefeliciteerd voor hen die de stap durven wagen. Er zullen binnenkort vast meer volgen. Ik juich het toe. Ook voor de werkgelegenheid. Wie kiest voor op zondag afscheid nemen kan dit. Voor wie dit niet geschikt is, die laat het.


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE