nieuws

Facultatieve
Sponsors

België kan gestegen vraag naar crematies niet aan

Nederlandse uitvaartorganisatie Yarden biedt België hulp om crematievraag op te vangen

7 september 2015

Yarden biedt nabestaanden en ondernemers in België haar diensten aan om de enorm gestegen vraag naar crematies op te vangen. Het aantal crematies in België is de afgelopen drie jaar gestegen van 50% naar 90%. Belgische crematoria verwachten deze enorme vraag binnenkort niet meer aan te kunnen. Het Nederlandse Yarden stelt haar crematoria in Oosterhout, Venlo en Heerlen beschikbaar om te voorkomen dat Belgische families geen passend afscheid kunnen nemen.

Hulp net over de grens

Josianne Houben, manager bij Yarden crematoria Heerlen en Venlo: ‘Het crematiepercentage in België is de afgelopen drie jaar gestegen van 50% naar 90%. Deze grote stijging in relatief korte tijd wordt het moeilijk voor de Belgische uitvaartorganisaties om aan deze vraag te blijven voldoen. We weten hoe belangrijk het is voor nabestaanden om op een gewenste manier afscheid te kunnen nemen van hun dierbaren. Wanneer dit met de huidige capaciteit in België niet mogelijk is, voelen wij ons geroepen om zowel nabestaanden als ondernemers onze faciliteiten in Oosterhout, Venlo en Heerlen aan te bieden, zodat het gewenste afscheid alsnog mogelijk is. Wij weten immers dat een goed afscheid mensen verder helpt en daar staan wij voor.’

Populariteit cremeren groeit ook in Nederland

Sabrina Franken, directeur Uitvaartverzorging bij Yarden: ‘De laatste wens van de overledene om te worden gecremeerd, moet altijd gerespecteerd kunnen worden. Landsgrenzen mogen in deze gevallen geen barrière vormen. Buren helpen elkaar, dus Yarden ziet het als haar plicht om België een helpende hand te bieden.’ Volgens Franken neemt ook in Nederland de populariteit van cremeren toe.

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist van Nederland en heeft al meer dan 100 jaar ervaring met het verzorgen van uitvaarten. De ervaring van Yarden leert dat een betekenisvolle manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces. Daarom ondersteunt en inspireert zij nabestaanden bij het organiseren en verzorgen van een begrafenis of crematie. Maximale persoonlijke aandacht voor iedere klant staat voor Yarden centraal. Voor, tijdens en na het afscheid. Elke individuele afscheidswens is hierbij het belangrijkste uitgangspunt. Yarden maakt dit afscheid betaalbaar door het aanbieden van verzekeringen met een lage premie. Zodat nabestaanden nooit voor verrassingen komen te staan.

Yarden is één van de drie grootste uitvaartorganisaties van Nederland. De vereniging telt bijna één miljoen leden en heeft geen winstoogmerk. Met 41 uitvaartcentra, 24 crematoria, 26 franchisenemers Uitvaartzorg en 7 begraafplaatsen in heel Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie: www.yarden.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >