nieuws

Facultatieve
Sponsors

Informatiemiddag “Beschuit zonder muisjes”

22 september 2015


Het overlijden van een kind is wel het laatste waar wij aan willen denken. We gaan er tenslotte allemaal van uit dat kinderen geboren worden om ons te overleven. Zo heeft moeder natuur dat bedacht. Toch komt het helaas voor dat kinderen dood geboren worden of ziek (geboren) worden en niet meer zullen genezen. Na de vreugde van nieuw leven is daar al gauw het verdriet. Al veel te vroeg houdt dat jonge leven op en moet er nagedacht worden over een afscheid.

Maar waar begin je? Wat komt er allemaal kijken bij zo’n afscheid? Wat zijn de mogelijkheden? Wat kunnen ouders doen en wat kunt u als professional daarin betekenen? Allemaal vragen die opkomen bij een vroeg overlijden. Veelal is er dan niet de tijd en rust om hier uitgebreid op in te gaan. Terwijl er zoveel te vertellen valt en vaak nog zoveel onwetendheid is. Daarom organiseert Barbara Uitvaartverzorging op vrijdag 25 september a.s. een informatiemiddag voor gynaecologen, kinderartsen, verpleegkundigen, verloskundigen, kraamhulpen, leerkrachten basisonderwijs, medewerkers kinderdagverblijven en andere professionals die met kinderen werken.

Barbara Uitvaartverzorging wil graag inzicht geven in wat er allemaal bij komt kijken na het overlijden van kinderen, zodat professionals hierna ouders (beter) kunnen informeren, begeleiden en ondersteunen in deze zo verdrietige periode. Daarnaast wordt deze middag ook aandacht besteed aan het betrekken van kinderen bij een afscheid. Bijvoorbeeld bij de uitvaart van hun broertje of zusje of bij het afscheid van een klasgenootje.

Tevens presenteert Barbara Uitvaartverzorging deze middag het boekje ‘Mama had een baby in haar buik’; geschreven en geïllustreerd door Femke van Midden (creatief therapeute en uitvaartleidster). Dit voorleesboekje (ter waarde van € 14,95), bedoeld voor kinderen in de lagere schoolleeftijd, is binnenkort verkrijgbaar in de boekhandel (ISBN978-90-816952-2-0) en wordt de deelnemers deze middag geheel gratis aangeboden.

Datum en locatie
Deze bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 25 september om 16.00 uur bij Barbara Uitvaartverzorging, Nieuwe Vaart 5 te Vleuten. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Mocht u geïnteresseerd zijn, dan wordt u verzocht zich aan te melden via: info@barbarauitvaart.nlof 030-296 66 66.

Over Barbara Uitvaartverzorging
Barbara Uitvaartverzorging is in 1955 opgericht en is al generaties een begrip binnen de Utrechtse samenleving. Met ons team van 20 betrokken medewerkers zetten wij ons continu in om op een respectvolle wijze recht te doen aan de wensen van de overledene en nabestaanden. Om een excellente dienstverlening te garanderen, verrichten wij het hele proces vanaf het overlijden tot de begrafenis of crematie in eigen beheer en werken wij vanuit onze eigen uitvaartcentra in Utrecht en Vleuten.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel