nieuws

Facultatieve
Sponsors

Literaire wandeling op begraafplaats De Nieuwe Ooster

3 september 2015


Grafmonument van Potgieter, in 1837 oprichter van literair weekblad De Gids. (Foto: Edwin Butter)

In de serie ‘Dode schrijvers, levende woorden’ maakt dichter Jos van Hest op zondagmiddag 13 september een wandeling over begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam. Zijn literaire wandeling gaat langs gedenktekens en graven van schrijvers en dichters; het publiek wordt uitgenodigd mee te wandelen.

Van Hest heeft de boeken al uitgezocht. In zijn tas zitten werken van onder anderen Potgieter, Jacques Perk, Hella Haasse, Nescio, Mies Bouhuys en Kees Fens. Bij elk graf wordt even stilgehouden en vertelt Van Hest kort iets over het leven en werk van de schrijver. Ook leest hij een stukje voor uit diens werk.

‘Het is elke keer weer heel speciaal om zinnen te laten klinken van de gestorven schrijver, juist op die plek, zo dichtbij van wat er nog over is in stoffelijke zin’, vertelt hij. ‘Ik merk dat ook het publiek dit bijzonder vindt.’

In eerdere afleveringen van ‘Dode schrijvers, levende woorden’ werd ook wel gekozen voor één schrijver. Zondag 13 september wandelt Van Hest langs verschillende graven van uiteenlopende schrijvers en dichters. De wandeling duurt anderhalf uur en start om 12.00 uur. Verzamelen op het park bij de hoofdingang aan de Kruislaan 126.

Deelname is gratis, maar wel graag reserveren bij Carla van der Elst van De Nieuwe Ooster, email: c.van.der.elst@amsterdam.nl

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE