nieuws

Facultatieve
Sponsors

Lingewaard geeft 60.000 euro terug aan gedupeerden grafrechten

28 september 2015

De gemeente Lingewaard gaat 77 rechthebbenden in totaal 60.000 euro terug betalen. De gemeente doet dat omdat er door een fout te hoge grafrechten in rekening zijn gebracht, dat meldt de Gelderlander.

De afgelopen twee jaar kregen rechthebbenden van graven waarvan de rechten al voor 2012 waren verlopen een brief met de vraag of ze de rechten wilde verlengen. Deze rechthebbenden hadden eigenlijk het recht om de grafrechten nog te verlengen conform de tarieven die gehanteerd werden voor 1 januari 2013. Vanaf die datum zijn te tarieven met maar liefst 122% gestegen. Mensen die eigenlijk 573 euro moesten betalen om de grafrechten te verlengen kregen daardoor een factuur van 1.291 euro. In totaal kregen 146 rechthebbenden een brief, 77 van hen besloten de grafrechten te verlengen.

De gemeente gaat mensen die besloten om de rechten niet te verlengen alsnog benaderen of ze destijds afstand deden vanwege de hoge tarieven. Deze nabestaanden krijgen alsnog de kans om de rechten te verlengen voor het oude tarief. Veertien nabestaanden zullen geen brief meer krijgen omdat de graven van hun dierbaren inmiddels zijn geruimd.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel