nieuws

Facultatieve
Sponsors

Verstandelijk beperkte Peter Dibbets geeft presentatie over de dood

21 september 2015

Peter Dibbets uit Winterswijk heeft een lichte verstandelijke beperking. Tijdens een stage bij een crematorium heeft hij veel geleerd over alles wat er komt kijken bij een uitvaart. Omdat Peter vindt dat er te weinig aandacht is voor mensen met een verstandelijke beperking bij een overlijden, is hij met het project ‘Doodgewoon’ begonnen. Vandaag (maandag de 21e) geeft hij hierover om 19:45 uur bij vereniging LFB in Hilversum een presentatie aan mensen met een verstandelijke beperking.

Peter heeft als onderdeel van zijn project ‘Doodgewoon’ een boekje geschreven voor mensen met een verstandelijke beperking om de dood ook voor deze groep bespreekbaar te maken. In het boekje staan ook tekeningen en foto’s van het uitvaartproces en daarnaast maakte hij een speciaal wensenboekje. Peter heeft hiervoor een bijdrage van €7.500 van het goededoelenfonds van coöperatie DELA ontvangen. De eerste proefdruk van de boekjes is klaar en Peter geeft vandaag hierover zijn eerste presentatie.

Onbeperkt!
Met het thema ‘Onbeperkt!’ nodigt het DELA goededoelenfonds mensen met een beperking uit om, als vrijwilliger, iets goeds te doen voor een ander. Hanneke de Jonge, adviseur van het goededoelenfonds: ‘Iedereen wil van betekenis zijn, we willen er allemaal toe doen. Van betekenis zijn maakt dat je je gewaardeerd voelt en meetelt in onze samenleving. Veel mensen met een beperking ontvangen hulp. Het is daardoor niet vanzelfsprekend dat zij zich als vrijwilliger inzetten voor een ander. Door het voor mensen met een beperking mogelijk te maken om iets goeds te doen voor een ander, kunnen zij anderen verrassen met hun kracht, kwaliteiten en talenten. En door samen iets goeds te doen voor een ander geven we het leven meer betekenis.’

Coöperatie DELA gelooft in een waardig afscheid voor iedereen, maar vooral dat we er zijn voor elkaar. DELA wil dat iedereen ervaart dat hij meedoet en ertoe doet. Want we zijn niet gelijk, we zijn wel gelijkwaardig. Weet u ook een passend project? Dan nodigt het goededoelenfonds u uit om een aanvraag in te dienen via www.delafonds.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel